Krimovke pričakujejo Norvežanke z izvrstno Mørkovo na čelu

V rokometu je ekipa tista, ki zmaguje, vendar pa je tudi zanjo lažje, če so njene rokometašice razpoložene. Krimovke se v tej sezoni v odločilnih trenutkih zanašajo predvsem na Katarino Krpež-Šlezak in Tjašo Stanko, ki sta skupaj dosegli več kot tretjino vseh zadetkov, glavno orožje ekipe iz Kristiansanda pa predstavlja Nora Mørk.
EHF LIGA PRVAKINJ
Center Stožice
Krim Mercator
14.00
Vipers (NOR)
Nedelja, 1.5.2022


Norveška reprezentantka, ki barve Vipersa brani drugo leto zapored, je v tej sezoni EHF Lige prvakinj tekmicam nasula že 86 golov. Najbolj razpoložena je bila na tekmi proti IK Sävehofu, ko je mrežo zatresla 12-krat, pod enajst zadetkov pa se je podpisala oktobra v Ljubljani. 31-letna zunanja igralka je bila izjemna že v pretekli sezoni, ko ji je pripadel naziv najboljše strelke aktualnih evropskih prvakinj.

V ekipi Krima Mercatorja je v tej sezoni najbolj vroča Katarina Krpež-Šlezak, ki je na do zdaj odigranih 16 tekmah dosegla 74 golov. Najbolj so ji odgovarjale tekmice iz Turčije. Na gostovanju proti Kastamonu je zabila devet golov, še uspešnejša pa je bila v Stožicah s 13.

Vstopnice za prvo četrtfinalno tekmo Krim Mercator – Vipers, ki bo v nedeljo, 1. maja, ob 14. uri v Areni Stožice, si lahko zagotovite TUKAJ.

Mørkova in Krpež-Šlezakova bosta imeli tako kot ostale rokometašica Vipersa Kristiansanda in Krima Mercatorja priložnost, da svojo statistiko še dodatno napolnita v nedeljo, 1. maja, in soboto, 6. maja, le ena od ekip pa bo mrežo tekmic tresla tudi na turnirju najboljše četverice elitnega evropskega tekmovanja.

Uradni bilten tekme si lahko ogledate TUKAJ.