Tigricam 27. pokalna lovorika

Rokometašice Krima Mercatorja so na finalni tekmi zaključnega turnirja Pokala Slovenije slavile proti celjski zasedbi Z'dežele in se podpisale pod 27. pokalno lovoriko. Za zmago s 33:21 je deset zadetkov prispevala Katarina Krpež Šlezak, najboljša igralka turnirja je postala Tjaša Stanko.
ŽRK Z'dežele - Krim Mercator 21:33 (12:17)
nedelja, 10. april, ob 17.30, Hardek, Ormož – 300 gledalcev
Sodnika: Silvo Košir, Aleš Gorenc - Delegatka: Saša Sedovšek
Z'dežele: Krajnc 2, Bon Brzin, Vrček 1 , Regner 2, Tomc, Krajnc Zagrušovcem, Perić 1, Pišek 6, Dobnik 1, Čerenjak 3, Marković, Strnad 5, Naveršnik.
Krim Mercator: Stanko 3, Pineau 1, Abina, Žabjek 1, van Kreij, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič 4, Miklič, Ljepoja 1, Varagić 1, Polak 1, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 10, Gros 7, Lekić 3.
7-metrovke: Z'dežele 7 (4), Krim Mercator 8 (7)
Izključitve: Z'dežele 6 minut, Krim Mercator 10 minut

Po uspešno opravljeni nalogi v polfinalu proti domačemu Ptuju, ko so tigrice slavile s 34:19, so se ljubljanske rokometašice v finalu pomerile proti Celjankam, ki so v predvečeru slavile proti Žalcu (40:19). Žal se je ob tem poškodovala Manca Jurič, ki jo zato čakajo dodatne preiskave.

Prvih 15. minut finala, ki ste ga lahko spremljali tudi na TV Slovenija 2, je minilo v izenačenem ritmu. Pri rezultatu 8:8 je sledila prva serija treh zaporednih zadetkov Krima, ki se je tako uspešno oddaljil in začel povečevati prednosti. Ta je pred koncem polčasa narasla na +6, na glavni odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 17:12.

V nadaljevanju so tigrice nadaljevale s prepoznavno hitro igro, tako se je tudi rezultatska krivulja še strmeje nagnila v korist rokometašic v modrem.

Pred končnico 1. ženske rokometne lige dvakrat proti Velenju

Krimovke po pokalnem zaključku čaka nadaljevanje državnega prvenstva. Ljubljanske rokometašice so prvi del tekmovanja končale brez oddane točke, v četrtfinalu se bodo pomerile proti Velenju. Prva tekma bo v Rdeči dvorani na sporedu v torek, ob 20.45, povratna pa dva dni kasneje, v četrtek, ob 19.15.