V finalu Pokala Slovenije proti celjski ekipi Z’dežele

Rokometašice Krima Mercatorja so v večernem polfinalu Pokala Slovenije igrale proti domači zasedbi Ptuja. Tigrice, ki jih konec aprila čaka evropsko četrtfinale proti norveškemu Vipersu, so pričakovano slavile (34:19) in se bodo v finalu pomerile proti celjski ekipi Z'dežele. Slednja je na prvem polfinalnem dvoboju brez težav opravila z Žalcem (40:19). Finale, ki bo v nedeljo na sporedu ob 17.30, bo iz Ormoža na drugem programu v živo prenašala TV Slovenija.
Krim Mercator - Ptuj 34:19 (18:9)
sobota, 9. april, ob 19.00, Hardek, Ormož – 300 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec - Delegatka: Anja Frešer
Krim Mercator: Jurič, Stanko 8, Sercien Ugolin 2, Abina 6, Žabjek, van Kreij 3, Posavec, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja, Varagić 3, Polak, Gomilar Zickero 6, Krpež Šlezak, Brnović 5, Risović.
Ptuj: Tripkovič, Krasnič, Wudler, Ciglar, Orešek, Planinc 4, Rukelj 1, Korpar, Bedrač, Puž, Šemrl, Kolenko 11, Kreft, Luknjar, Želj 3.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), Ptuj 9 (7)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Ptuj 0 minut
Rdeč karton: Polak (51', Krim Mercator); Krasnič (21', Ptuj)

Po dveh zaporednih odpovedih bomo v nedeljo izvedeli ime novega pokalnega prvaka, tigrice bodo napadle že 27. pokalno lovoriko. Na polfinalni tekmi proti Ptuju je največ zadetkov dosegla Tjaša Stanko, ki je dosegla osem zadetkov.

Ljubljanske rokometašice ničesar niso prepuščale naključjem, v osmi minuti so vodile že s 6:1, zasedba Ptuja se je 15. minuti sicer povsem približala (6:5), a že ob koncu polčasa je razlika znašala že devet zadetkov – 18:9.

V nadaljevanju zmaga krimovk ni bila ogrožena, vprašanje je bilo le še glede končne razlike, ta se je ustavila pri številki 15.

Za finalne nasprotnice, celjsko ekipo Z’dežele, je na polfinalni tekmi proti Žalcu največ zadetkov dosegla Jasmina Pišek, ki je dosegla sedem zadetkov.

Finalna tekma bo v nedeljo na sporedu ob 17.30, ogledali si jo boste lahko na TV Slovenija 2!