Krimovke iz Velenja s prvo četrtfinalno zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so po uspešnem pokalnem zaključku znova stopile na parket. Tokrat so na prvi četrtfinalni 1. ženske rokometne lige dosegle zmago proti Velenju (36:18). Povratna tekma bo na sporedu v četrtek, ob 19.15, zmagovalec bo v končnici igral za naslov državnega prvaka.
ŽRK Velenje - Krim Mercator 18:36 (7:18)
torek, 12. april, ob 20.45, Rdeča dvorana – 64 gledalcev
Sodnika: Jan Grum, Janez Grum - Delegat: Matjaž Kočevar
Velenje: Priteržnik 5, Tomič 1, Brglez 1, Jeras, Ferenc 2, Žekič 2, Kaltak 2, Simič, Černivec 3, Hadžič, Oder 1, Tabakovič, Meža, Pikl 1.
Krim Mercator: Radosavljević 5, Stanko 2, Abina, Žabjek 2, Posavec, Klemenčič 3, Miklič, Ljepoja 3, Varagić 5, Polak 1, Gomilar Zickero 4, Krpež Šlezak 7, Risović, Gros 3, Lekić 1.
7-metrovke: Velenje 7 (5), Krim Mercator 3 (3)
Izključitve: Velenje 2 minuti, Krim Mercator 8 minut

Združena 1. ženska rokometna liga je v aktualni sezoni dočakala spremembo tekmovalnega razporeda. Po končanem rednem delu tako ekipe čakajo četrtfinalne tekme, ki bodo določile vrstni red pred začetkom končnice.

Zmagovalec četrtfinalnega boja med Krimom Mercatorjem in Velenjem bo tako ostal v boju za državni naslov, poraženca pa čakajo tekme za končno peto mesto.

Na gostovanju je bila tekma nazadnje izenačena na samem začetku tekme, pri rezultatu 2:2. V nadaljevanju so pobudo pričakovano prevzele tigrice in dodobra napolnile mrežo nasprotnic, ki so si obstanek v modri skupini zagotovile z zmagama proti Kopru.

Katarina Krpež Šlezak je ponovno postala najboljša strelka tekme, dosegla je sedem zadetkov. Po pet sta jih prispevali Sanja Radosavljević in Alja Koren. Povratna tekma bo na sporedu v četrtek, ob 19.15, tokrat bodo ljubljanske rokometašice igrale na Kodeljevem.