Tekma v Stožicah izbrana za tekmo tedna

Rokometašice Krima Mercatorja že odštevajo dneve do vrnitve na evropsko sceno. Ta jih čaka v nedeljo, 19. marca, ko bodo na prvi tekmi play-offa elitne EHF Lige prvakinj v domači Areni Stožice gostile romunsko CS Rapid Bucuresti.

Vstopnice za tekmo tedna po izboru Evropske rokometne zveze so na voljo TUKAJ.

Varovanke Kima Rasmussena so v nadaljevanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja napredovale s končnega četrtega mesta skupine B. Na štirinajstih tekmah so z devetimi zmagami in dvema porazoma zbrale 20 točk. Le eno so oddale na domačem parketu, na gostovanjih pa so morale premoč priznati madžarskemu Györu (32:30), danskemu Esbjergu (35:30) in francoskemu Metzu (36:34).

Aktualnim romunskim državnim prvakinjam, ki med evropsko rokometno smetano nastopajo sploh prvič, v Areni Stožice zato zagotovo ne bo lahko. A v svojih vrstah imajo odlične rokometašice. Ko je govora o učinkovitosti v napadu zagotovo stavijo na odlični Elizo Iulio Buceschi in Sorino Mario Grozav, ki sta v tej sezoni zbrali že 56 oziroma 51 zadetkov.

Obračuna med dvakratnimi evropskimi prvakinjami, rokometašicami Krima Mercatorja, in novinkami v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju bosta postregla z zanimivima predstavama. Prav zato je prvo medsebojno tekmo play-offa EHF Lige prvakinj Evropska rokometna zveza izbrala za tekmo tedna!

Še en razlog več, da se v nedeljo, 19. marca, ob 14.00 vidimo v Areni Stožice. Krimovke bodo potrebovale glasno podporo, da bi si zagotovile ugodno izhodišče pred povratnim srečanjem v že zdaj razprodani dvorani Sala Polivalenta.