Tigrice v Izolo s prednostjo 30 zadetkov

Po koncu prvega dela se 1. ženska rokometna liga nadaljuje s četrtfinalnimi tekmami, ki bodo določile katere ekipe se bodo v končnici borile za najvišja mesta. Pričakovano tigrice na prvi tekmi niso imele veliko dela proti zasedbi iz Izole, na prvi tekmi so slavile s 47:17. Povratna tekma sledi v soboto, ob 19. uri.
Krim Mercator - Trgo ABC Izola 47:17 (22:10)
ponedeljek, 6. marec, ob 18.00, Center Stožice, 21 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec; Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Radosavljević 5, Jurič 2, Radičević 9, Stanko 8, Abina 3, Žabjek, Dmitrieva 5, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 5, Lazović 2, Risović, Marković 3, Svetik 2.
Izola: Krese 2, Vujmilović 4, Nadarević 1, Berzelak 2, Marinšek 1, Treven 4, Benigar, Mateković 3, Bažec, Cerovak, Stojičić, Dodič.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), Izola 1 (1)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Izola 0 minut

Ljubljanske rokometašice se zavzeto pripravljajo na tekmi pla-offa EHF Lige prvakinj, pripravljenost je na vrhuncu, kar se je poznalo tudi pri tokratni tekmi. Že uvodne minute so v popolnosti pripadle domačinkam, ki so v osmi minuti vodile že z 10:2.

Tudi v nadaljevanju je vse minilo v znamenju hitre igre krimovk, ki so pred koncem dosegle tudi 30. zadetkov prednosti. Jovanka Radičević je dosegla največ, devet zadetkov. Z enim manj ji je sledila Tjaša Stanko, pet golov so dosegle tri – Daria Dmitrieva, Sanja Radosavljević in Nataša Ljepoja.

Rokometašice Krima Mercatorja že odštevajo dneve do vrnitve na evropsko sceno. Ta jih čaka v nedeljo, 19. marca, ko bodo na prvi tekmi play-offa elitne EHF Lige prvakinj v domači Areni Stožice gostile romunsko CS Rapid Bucuresti. Vstopnice za tekmo tedna po izboru Evropske rokometne zveze so na voljo TUKAJ.