14 tigric del reprezentančnih obveznosti

Zaradi tedna Evropske rokometne zveze (EHF) bo prvi marčevski vikend minil v znamenju reprezentančnega rokometa. Na delu bo 14 tigric, poleg tega pa bo aktiven tudi glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić.

Slovenski selektor je na seznam uvrstil devet rokometašic Krima Mercatorja. V petek, 3. marca, in v soboto, 4. marca, bodo slovenski dres na pripravljalnih tekmah proti Slovakinjam nosile Ema Abina, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Nataša Ljepoja, Ema Marković, Tjaša Stanko, Maja Svetik, Alja Varagić in Nina Žabjek.

V petek prijateljska tekma čaka tudi Jovano Risović in Sanjo Radosavljević, Srbkinje se bodo pomerile proti Hrvaticam. Barbara Arenhart se bo z brazilsko izbrano vrsto v četrtek in soboto srečala z Avstrijkami. Del poljske reprezentance, ki se bo v soboto, 4. marca, udarila z Madžarsko, dan pozneje pa z Nemčijo, bo tudi Aleksandra Rosaik. Kar tri pripravljalne tekme pa bo v tem reprezentančnem ciklu odigrala Sara Kovarova. S češko reprezentanco se bo pomerila proti Nizozemkam, Dankam in Norvežankam.