Mlade članice na povratno tekmo s tremi zadetki prednosti

Med evropskim premorom spremljamo uspešne igre mlajših članic, ki se borijo v svoji prvi sezoni borijo za vstop v kvalitetnejšo, modro skupino, 1. ženske rokometne lige. Po prvi kvalifikacijski tekmi so že bližje zastavljenemu cilju, v domačih Stožicah so pomembno zmago slavile pri 30:27.
RK Ljubljana : Trgo ABC Izola 30:27 (15:15)
sobota, 18. februar, ob 16.00, Arena Stožice, 91 gledalcev
Sodnika: Boštjan Žitnik, Tomaž Kržan; Delegat: Uroš Murko
Ljubljana: Jarc 4, Škrlep, Ovepek 7, Krajnc 2, Veber, Andonova 1, Tilnakova, Polak 3, Kokalj 2, Kolmanič 4, Cerovak 5, Lipovac, Vuković 2.
Izola: Krese 3, Gržentić, Vujmilović, Nadarević, Šurla Toth, Berzelak 6, Marinšek, Treven 7, Benigar, Mateković 1, Bažec, Cerovak 9, Arnautović 1, Stojičić, Dodič
7-metrovke: Ljubljana 4 (3), Izola 4 (3)
Izključitve: Ljubljana 6 minut, Izola 12 minut
Rdeč karton: Berzelak (32', Trgo ABC Izola)

Mlade članice so krstno sezono v najstarejši kategoriji začele v zeleni skupini združene 1. ženske rokometne lige. Po dvanajst odigranih tekmah so zbrale 21 zadetkov, štiri več od Pirana in še eno več od Zvezde Logatca. Glavni cilj sezone je zagotovo napredovanje v zgornjo polovico ekip.

Mlade tigrice so tako na prvi kvalifikacijski tekmi naredile velik korak k uresničitvi tega cilja. A prednost treh zadetkov bo potrebno zadržati še na gostovanju na primorskem.

Povratni dvoboj bo v izolski dvorani Kraška na sporedu v soboto, 25.2., ob 18.00.

Kvalifikacije so bolje začele gostje, ki so v drugi minuti povedle z 0:2, v peti minuti je prednost narasla na 1:4. Ljubljančanke so nato počasi topile razliko in po zadetku Ane Jarc v 23. minuti naposled rezultat znova poravnale. Neodločeno je ostalo tudi ob zvoku sirene, ko je Žana Cerovak zadela s sredine igrišča (15:15).

Glavnina drugega polčasa je minila v izenačenem ritmu. Do končnice tekme si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednost, v 53. minuti je prvič resneje zadišalo po zmagi gostujoče ekipe, ki je povedla s 23:26. A ljubljančanke so zrežirale preobrat in s petimi zaporednimi zadetki popolnoma spremenile potek dvoboja. Še pred zadnjo minuto je Neja Polak zadela za končnih 30:27.

 

Najboljša strelka tekmovanja  do novih sedmih zadetkov, sestri Cerovak uspešni štirinajstkrat

V izolskem dresu je bila najboljša strelka prve kvalifikacijske tekme Laura Cerovak, ki je bila uspešna devetkrat. Na drugi strani je Žana Cerovak dosegla pet zadetkov. Nika Ocepek je pred koncem rednega dela skupaj dosegla sto zadetkov, tokrat jih je za zmago svoje ekipe prispevala sedem.