Takšna priložnost pride enkrat v življenju

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v soboto v prvi tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj pomerile z ruskim CSKA-jem. Tekmo si bo mogoče od 16. ure dalje ogledati na Arena Sport 2. Povratna tekma bo teden dni kasneje v Rusiji.
DELO EHF LIGA PRVAKINJ | OSMINA FINALA
ARENA STOŽICE
Krim Mercator
16.00
CSKA (RUS)
Sobota, 6. marec 2021

Z Rusinjami se je izbrana vrsta Uroša Bregarja to sezono že pomerila. Na drugi tekmi prvega dela sezone so krimovke v gosteh odščipnile točko Rostov Donu, v Hali Tivoli so bile od štirikratnih zaporednih ruskih prvakinj boljše z 28:27. Sobotne tekmice, sicer drugo moštvo ruskega prvenstva, so zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja izgubile proti madžarskemu Györu, kar je bil najvišji v sezoni (24:31). Tekma v Ljubljani bo le prvi polčas osmine finala. Za napredovanje bosta šteli obe tekmi. Boljša ekipa bo napredovala v četrtfinale.

Krimovke so se na osmino finala pripravljale v domači dvorani ter na štiridnevnih pripravah v Podgorici. Poleg treningov so odigrale tudi prijateljsko tekmo proti Budućnosti. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Ruska šola je ena najboljših na svetu. Imajo velik izbor igralk. Tehnično in taktično so dovršene, individualno pa močne ter hitre tako v gibanju kot tudi v razmišljanju. Ekipa CSKA-ja ima fantanstično zasedbo z ambicioznim predsednikom kluba. Zanje igra Darya Dmitrieva, ki velja za eno najboljših igralk v Evropi. Zavedamo se, da smo proti Rostovu osvojili tri od štirih točk in da zasedba CSKA-ja Rostova še ni premagala. Verjamem, da bodo moje varovanke pokazale svoj maksimum. Naša naloga je, da pokažemo čim večji odpor. Res pa je, da bi bila senzacija, če bi CSKA izpadel.”

Jovana Risović, rokometašica RK Krim Mercator“Posebnega pritiska ne čutimo. Zavedamo se svojih kvalitet. Čeprav izkušnje niso na naši strani, z znanjem ter dobro igro in vedno večjo uigranostjo, lahko tudi presenetimo. Takšna priložnosti pride enkrat v življenju in definitivno jo bomo zgrabile. Pred nami sta dve pomembni tekmi. Odigrati moramo pametno. Nikakor se ne bomo predale vnaprej. O napredovanju bo odločala tekma v Moskvi. Me pa moramo odigrati dobro v obrambi, biti agresivne ter izkoristiti hiter prenos žoge, polprotinapade ter protinapade.