Še 10 dni za priprave na kvalifikacije

Na prijetno sončno sredo so se Krimovke predstavnikom medijev in navijačem predstavile pred Hišo Športa. Po uspešnem superpokalnem nastopu so treninge popolnoma podredile pripravi na kvalifikacijski turnir za elitno Ligo prvakinj, ki bo potekal 10. in 11. septembra v dvorani na Kodeljevem.

Na predstavitvi so bile vse, besedo pa so znova dobili glavni trener Uroš Bregar, kapetanka Miša Marinček in članica IO Deja Doler Ivanovič, ki skrbi za stike z javnostjo. Slednja je še enkrat ponovila podrobnosti glede poteka kvalifikacij.

Glavni trener Uroš Bregar: ˝ Glede na to, da priprave na kvalifikacijski turnir potekajo uspešno, verjamem, da bo naslednji vikend tako uspešen, kot je bil pretekli. Sodelujemo z danskim klubom Odense, k nam prihaja tudi Budućnost, s katero bomo odigrali štiri tekme. Vse skupaj vabim, da v soboto in nedeljo pridete v dvorano na Kodeljevem, kjer boste za nas navijali, mi pa bomo poizkusili osrečiti sebe in vas ter se uvrstili v Ligo Prvakinj, ki si jo letos tako zelo želimo.
Najprej bi izpostavil, da sem zelo zadovoljen, da smo obdržali krožno napadalko Vesno Milanović Litre, vse tri vratarke, da smo se okrepili s Tamaro Georgijev, s slovensko reprezentančno kapetanko Nino Jeriček, Valentino Blaževič, Aneto Benko in s Francije pripeljali Lauro Kamdop. Ekipa je močnejša in verjamem, da bodo tudi rezultati temu primerni. ˝

Kapetanka Miša Marinček: ˝Novinke so se v ekipo dobro vklopile, karakter ekipe je borben in srčen. Vse komaj čakamo kvalifikacijski turnir. Na treningih smo popolnoma osredotočene. Treniramo z vso koncentracijo in upamo, da se nam bo to obrestovalo že prihodnji vikend. V soboto se nam je že obrestovalo, ko smo pod kapo spravile prvo lovoriko in tako upamo, da bo sezona uspešna tudi naprej.˝

Sobota, 10.9.2016
1. polfinalna tema ob 16:00 RK Krim Mercator – IUVENTA Michalovce (SVK) prenos na Šport TV 1
2. polfinalna tekma ob 18:30 MKS Selgros Lublin (POL) – Indeco Conversano (ITA) prenos na Šport TV 1

Nedelja, 11.9.2016
tekma za 3. mesto ob 14:00 ni TV prenosa
tekma za 1. mesto ob 17:00 prenos na Šport TV 1