Krimovkam še tretji zaporedni superpokal

Tretji superpokalni izziv je Krimovke znova popeljal v Portorož, kjer so bile njihove nasprotnice Zagorjanke.  Po dveh uspešnih nastopih so Tigrice tudi tretjega pričakale precej optimistično, da je bil optimizem še kako na mestu je pokazal končni rezultat 20:27. Krimovke so tako osvojile prvo letošnjo lovoriko in s tem tudi tretjo superpokalno.

Po prvih 15. minutah so bile moči na igrišču popolnoma enakovredne. Pri rezultatu 7:7 je po prvi minuti odmora posegel glavni trener Uroš Bregar, kar je Krimovkam koristilo, saj so v nadaljevanju dosegle kar šest zaporednih zadetkov. Povedle so s 7:13, kar jim je obetalo mirnejše nadaljevanje srečanja. Nasprotnice se niso predale, do konca prvega polčasa so se približale na 11:14.

Polona Barič in Elizabeth Omoregie sta drugi polčas odprle z zaporednima zadetkoma, ki je ekipi rezultatsko znova nekoliko oddaljil. A gostje se niso vdale, s štirimi zadetki so bile le še en zadetek oddaljene od Krimovk.
Zadnjih deset minut je znova popolnoma pripadlo Krimovkam, ki so nasprotnicam dovolile le še en zadetek, same pa so jih dosegle osem. Z zmago 20:27 so tako še tretjič super pokal odločile v svojo korist. Za najboljšo posameznico srečanja, je bila izbrana kapetanka Miša Marinček. Tako kot Elizabeth Omoregie v lanski sezoni, je tudi Miša domov odšla z novimi smučmi.

Krimovke so z odliko opravile s prvo končno odločitvijo te sezone, to je bila tudi dobra priprava pred kvalifikacijami za Ligo Prvakinj, ki bodo dale odgovor na vprašanje, kje bodo Krimovke nadaljevale evropsko sezono. Kvalifikacije bodo 10. in 11. septembra potekale v dvorani na Kodeljevem. Prva nasprotnica Krimovk bo slovaška ekipa Iuventa Michalovce. Tekma se bo v soboto začela ob 16. uri. Že sedaj vabljeni vsi navijači Krimovk in ostali ljubitelji rokometa.

RK ZAGORJE – RK KRIM MERCATOR 20:27 (11:14)
Stadion Portorož, 500. Sodnika: Štrigl, Majer

RK Zagorje: Zubak, Stanko 11, Ražem 1, Panger 2, Rebolj 1, Voglar 2, Skrinjar, Perić, Prašnikar, Golob, Vrbnjak, Ljepoja 1, Čečkova 2.

RK Krim Mercator: Georgijev 4, Benko 3, Blažević, Milanović-Litre 3, Jeriček 1, Stefanišin, Bajramoska 4, Beganovič, Marinček, Omoregie 6, Koren, Pandžič, Barič 6, Kamdop, Amon, Zrimšek.

Izključitve: Zagorje 2 minuti, Krim 4 minute
Sedemmetrovke: Zagorje 9 (5), Krim 6 (5)