Na memorialu z dvema zmagama

13. Memorial Vinka Kandije je znova minil v družbi samih evropsko zelo dobro poznanih rokometnih ekip. V Galjevico so tako prišli makedonski Vardar, avstrijski Hypo in hrvaška Podravka. Krimovke so zaigrale v največji možni zasedbi, saj je trener Uroš Bregar priložnost ponudil prav vsem.

Krimovke so svoje predstave izboljševale iz tekme v tekmo, na prvi tekmi so proti Podravki vodile že z 10 zadetki, nato pa so priložnost dobile mlajše rokometašice in prednost se je nekoliko stopila, a zmaga ni bila ogrožena nikoli. Tekma se je končala z rezultatom 24:21.

Tigrice so nato odprle sobotni razpored, ki je bil precej pester, saj je ponudil kar pet srečanj. Članskim ekipam sta se pridružili še naša kadetska in mladinska ekipa Podravke. Za razliko od prve tekme na memorialu, so Krimovke tokrat največjo razliko pripravile v zadnjih minutah. Drugo tekmo memoriala so tigrice dobile z rezultatom 29:22

Trener Uroš Bregar je v izjavah vse skozi zatrjeval, da bo tekma proti Vardarju predvsem za publiko in res je bilo tako. Kljub temu, da je ravno zadnja tekma odločala o zmagovalcu memoriala, sta ekipi odigrali bolj sproščeno. Kljub temu pa je bila želja po zmagi velika na obeh straneh. Vardar je v začetku tekme povedel s petimi zadetki razlike, Krimovke pa so večkrat napadale za priključek in so Makedonkam vseskozi dihale za ovratnik. Vendarle je večkratni udeleženec zaključnega turnirja Lige prvakinj v zadnjih minutah pokazal izkušenost in prišel do prvega mesta. Tekma za prvo mesto se je končala z rezultatom 30:25.

HC Vardar – Hypo Nö 36:23
RK Krim Mercator – Podravka Vegeta 24:21
RK Krim Mercator – Hypo Nö 29:22
Podravka Vegeta – HC Vardar 19:35
Hypo Nö – Podravka Vegeta 19:21
HC Vardar – RK Krim Mercator 30:25

1. mesto: HC Vardar
2. mesto: RK Krim Mercator
3. mesto: Podravka Vegeta
4. mesto: Hypo Nö