Rožančeva nagrada nekdanji krimovki

Tatjana Polajnar, nekdanja krimovka in ena najbolj prepoznavnih slovenskih rokometašic, je med letošnjimi dobitniki nagrad Marjana Rožanca, najvišjih priznanj Mestne občine Ljubljana s področja športa. Prejela je nagrado za delo na strokovnem in organizacijskem področju v daljšem časovnem obdobju.

Polajnarjeva je že kot trinajstletnica debitirala v drugi zvezni jugoslovanski ligi, bila kasneje članica srebrne jugoslovanske reprezentance in bronasta kapetanka Slovenije iz leta 1997. S strani Rokometne zveze Slovenije je bila imenovana v idealno postavo najboljših rokometašic vseh časov, v dresu Radničkega dvakrat osvojila evropski pokal prvakinj ter prispevala ogromno k razvoju RK Krim ter rokometa na Slovenskem.

Bila je ena od tistih, brez katerih si najboljših let kluba ne moremo zamisliti. Pomagala je uresničiti ambicije takrat majhnega kluba z obrobja Ljubljane. Z njenimi dragocenimi izkušnjami ter ob znatni podpori takratnega predsednika Zorana Jankovića ter trenerke Marte Bon je klub z Galjevice začel pisati sodobno zgodovino. Svoje bogate mednarodne izkušnje je delila tudi z mladimi perspektivnimi rokometašicami, bila je tudi mentorica Deja Doler, današnje športne direktorice kluba.

Tanji Polajnar čestitke ji izreka tudi #KrimovaDruzina!

Nekdanja rokometašica je po športni karieri postala aktivna športna funkcionarka, ki je pustila velik pečat v položaju žensk v športu. Danes uspešno vodi Javni zavod Šport Ljubljana.