V derbiju uspešna Francija, Slovenija brez točk

Drugi tekmovalni dan na evropskem prvenstvu je še najbolj osrečil francosko Krimovko Oceane Sercien Ugolin, ki je po izjemni tekmi prišla od zmage proti Črni gori. Slovenske rokometašice proti domačinkam niso našle pravih odgovorov, na šestmetrski črti je blestela Nataša Ljepoja s petimi zadetki.

V uvodnem spektalu skupine A sta se pomerili Francija in Črna gora. Po izenačeni tekmi je minimalno zmago slavila prva (24:23) za katero je Oceane Sercien Ugolin dosegla dva zadetka. Na drugi strani se Matea Pletikosić ni vpisala med strelke.

Na večerni tekmi so slovenske rokometašice izzvale domačinke, ki si želijo na domačih tleh znova skočiti med najboljše reprezentance. Dvoboj je pričakalo vseh osem Krimovih reprezentantk, odlično partijo je odigrala Nataša Ljepoja, ki je s petimi zadetki postala najboljša strelka tekme. Med strelke se je vpisala tudi Maja Svetik, medtem ko je Maja Vojnovič zbrala dve obrambi.

Dvoboj Nizozemske in Srbije prestavljen

Srbska reprezentanca se je zaradi težav s koronavirusom znašla v izolaciji. Po potrjenem pozitivnem testu je namreč celotna ekipa morala v karanteno, kjer čakajo na rezultate novih testiranj. Tekma proti Nizozomski, kjer na svoj prvi nastop čaka Harma van Kreij, je tako prestavljena vsaj za en dan.

Photo © Uros Hocevar / kolektiff