Alja Varagić je postala mamica

Alja Varagić, ki je še na začetku letošnjega leta polnila mrežo v Delo EHF Ligi prvakinj, je včeraj zvečer postala mamica. Kljub temu, da je bila na porodniškem dopustu, je tekme svojih nekdanjih soigralk spremljala in ugotovila, da svojih športnih copat še ni pripravljena za vedno obesiti na klin. 

Kako je potekala tvoja nosečnost?

Prvi meseci nosečnosti so bili povezani s slabostjo, kar je pogosti spremljevalec v prvem trimesečju. Kasneje je vse potekalo kot je treba z izjemo lege dojenčka, zaradi katere sem bila primorana malo več počivati.

 

Glede na to, da si še na začetku leta trenirala, si ostala športno aktivna tudi med nosečnostjo?

Športno aktivna sem bila, dokler mi niso zdravniki predlagali več počitka. Od takrat naprej so prišli v poštev aktivni sprehodi brez velikega napora.

 

Kako gledaš na novo vlogo, vlogo mame? 

Vloge mame se zelo veselim, saj sem si vedno želela postati mamica. Veselim se vseh novih dogodivščin, ki jih bomo izkusili kot družina. 

 

Si spremljala tekme Krimovk v tej sezoni? Kako bi komentirala sezono do sedaj?

Seveda sem spremljala vse tekme te sezone. Vidi se, da punce dobro trenirajo in da so povezane med sabo, čeprav je ekipa dokaj nova in zelo mlada. Težko mi je, ker je situacija s korona virusom preprečila oglede tekem v dvorani. Verjamem, da ekipa igra še boljše, če ima podporo navijačev. Tudi sama sem želela spodbujati punce v živo, a situacija je kakršna je in treba se je prilagoditi. Verjamem, da bomo kmalu spet skupaj navijali in se veselili novih zmag.

 

Kdaj boš spet nazaj na rokometnih igriščih?

Imam zelo veliko željo po vrnitvi na igrišče. V teh mesecih sem ugotovila, da še nisem pripravljena za vedno obesiti športnih copat na klin.
Vse bo odvisno od poroda in mojega telesa, ali bo to na začetku nove sezone ali kakšen mesec kasneje.