Reprezentantke pripravljene na svetovno prvenstvo 2017

Slovenske reprezentantke so v Laškem zaključile priprave na svetovno prvenstvo 2017. Prva tekma jih čaka v soboto, 2. decembra, ob 18.00, med potnicami v nemški Trier je tudi devet rokometašic Krima Mercatorja.

Nina Žabjek, Tjaša Stanko, Ana Abina, Nina Zulić, Alja Koren, Amra Pandžić, Hana Vučko, Aneja Beganović in Ines Amon so se znašle na seznamu 16 deklet, ki ga je pripravil Krimov trener in selekor Uroš Bregar. V strokovnem vodstvu je tudi trenerka vratark, Branka Jovanović.

Slovenske rokometašice že v skupinskem delu čakajo izjemno močne tekmice. Francoske, romunske in španske rokometašice so po kakovosti pred njimi, odločilna tekma pa jih bržkone čaka na obračunu tretjega kola z Angolkami, ki so jih Slovenke na zadnji pripravljalni tekmi tudi premagale, zmaga pa bo potrebna tudi proti Paragvaju. V primeru uvrstitve v osmino finala se bo Slovenija v Leipzigu pomerila z eno izmed reprezentanc v skupini B, v kateri najdemo Norveško, Švedsko, Češko, Madžarsko, Argentino in Poljsko, v primeru osvojitve petega ali šestega mesta v prvem delu, pa bo tekmovanje nadaljevala v predsedniškem pokalu.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Po lanskem nastopu na evropskem prvenstvu na Švedskem je bil naš osnovni cilj uvrstitev na letošnje svetovno, kar smo po zmagi nad Hrvaško tudi izpolnili, na sklepnem turnirju v Nemčiji pa se želimo prebiti v osmino finala. Odsotnost velikega števila igralk se bo pri nas gotovo poznala, predvsem v naši igri v obrambi. V Nemčijo potujemo z mlajšo in manj izkušeno zasedbo, a prepričan sem, da je to še vedno ekipa, ki premore veliko energije in željo po dokazovanju. Francija, Romunija in Španija so korak pred Slovenijo, zato je bolj ali manj jasno, da se bomo za četrto mesto v skupini borili z Angolo. Na nedavnem turnirju v francoski prestolnici smo jo premagali, a temu medsebojnemu dvoboju ne bi namenjal preveč pozornosti. Oboji smo na tej tekmi marsikatero zadevo tudi zakrili, a dejstvo je, da je Angola zelo sposobna reprezentanca, ki je višja in hitrejša od naše izbrane vrste. Verjamem, da jo bomo z ustrezno taktiko in evropskim slogom igre tudi premagali.”

Vse tekme slovenske reprezentance si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2.

SVETOVNO PRVENSTVO 2017, 1. DEL, SKUPINA A
Trier (Nemčija)
1. kolo, sobota, 2. decembra, ob 18.00: FRANCIJA : SLOVENIJA
2. kolo, nedelja, 3. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ROMUNIJA
3. kolo, torek, 5. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ANGOLA
4. kolo, četrtek, 7. decembra, ob 14.00: PARAGVAJ : SLOVENIJA
5. kolo, petek, 8. decembra, ob 20.30: ŠPANIJA : SLOVENIJA