Baričeva zaradi poškodbe predčasno končala sezono

Reprezentančne priprave so se klavrno končale za Polono Barič, ki se je na pripravljalni tekmi v Parizu huje poškodovala. Levokrilna rokometašica bo zaradi strganih sprednjih križnih vezi morala prestati vsaj šestmesečno rehabilitacijo.

Selektor Uroš Bregar na svetovnem prvenstvu in v glavnem delu Lige prvakinj ne bo moral računati na še eno prvokategornico, zaradi podobne poškodbe je namreč že pred začetkom sezone operacijo prestala tudi Tamara Mavsar.

Svetovno prvenstvo se bo začelo v soboto, 2. decembra. Poleg slovenskih reprezentantk bo na delu tudi Jelena Despotović s Črno goro. Glavni del Lige prvakinj se bo, z domačo tekmo proti Midtjyllandu, začel v zadnjem januarskem vikendu.

Polona Barič, rokometašica Krima Mercatorja:
“Najprej se moram zahvaliti za vso podporo, ki ste mi jo namenili v zadnjih dneh. Razočaranje je seveda veliko. Sploh ne najdem razloga, zakaj pride do takšnih poškodb, a v profesionalnem športu je pač tako in s tem se moramo sprijazniti. Upam, da se mi bo vse to, nekoč vrnilo pozitivno. Veselila sem se svetovnega prvenstva, sedaj pa bom za dekleta iz reprezentance in kluba držala pesti, da jim uspe iztržiti čimveč.”

SVETOVNO PRVENSTVO 2017, 1. DEL, SKUPINA A
Trier (Nemčija)
1. kolo, sobota, 2. decembra, ob 18.00: FRANCIJA : SLOVENIJA
2. kolo, nedelja, 3. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ROMUNIJA
3. kolo, torek, 5. decembra, ob 14.00: SLOVENIJA : ANGOLA
4. kolo, četrtek, 6. decembra, ob 14.00: PARAGVAJ : SLOVENIJA
5. kolo, petek, 7. decembra, ob 20.30: ŠPANIJA : SLOVENIJA