Tamara Mavsar na trnavi poti okrevanja

Med tem, ko uživamo v odličnih predstavah naših reprezentantk, ki so se že predčasno uvrstile v osmino finala svetovnega prvenstva v Nemčiji, se v domovini Tamara Mavsar že dobre tri mesece pripravlja za čim kvalitetnejšo in čim hitrejšo vrnitev na rokometna igrišča. Nekaj utrinkov z napornih treningov v fitnesu je predstavila v videu. Po podobni poti bo ponovno morala tudi Polona Barič, ki je že prestala operacijo strganih vezi v kolenu.

Mavsarjeva trenutno izvaja vaje za povrnitev mišične mase, s poudarkom na levo, operirano, nogo. Veliko dela tudi na stabilizaciji, ki pripomore k ravnotežju in stabilnosti kolena. Agilnost nog izboljšuje na koordinacijski lestvici. V naslednjem tednu bo vaje že zamenjal počasni tek, v povezavi z vajami na kolesu pa bo hitro znano, koliko lahko obremenjuje nogi. Po novem letu bo Krimova prvokategornica naredila prve skoke in vaje na trampolinu.

Če bo rehabilitacija tudi v prihodnje potekala po začrtani poti, se bo februarja že pridružila rokometnim treningom, mesec kasneje pa jo bomo znova ugledali tam, kjer je vedno izjemna, na rokometnih igriščih.