Proti Krki med strelkami deset tigric

Rokometašice Krima Mercatorja so po četrtkovi tekmi, ko so si predčasno zagotovile že 27. naslov državnih prvakinj, že v začetku tedna znova igrale proti novomeški Krki. Na povratni tekmi se je med strelke vpisalo deset krimovih rokometašic, ki so si zagotovile zmago s 40:18.
Krim Mercator : ŽRK Krka 40:18 (24:10)
ponedeljek, 16. maj, ob 17.45, Center Stožice – 23 gledalcev
Sodnika: Gaja Božeglav, Aleksander Lesar - Delegat: Uroš Murko
Krim Mercator: Radosavljević 5, Stanko, Pineau, Abina 3, Žabjek, van Kreij 5, Arenhart, Klemenčič 5, Miklič, Ljepoja 1, Varagić 6, Gomilar Zickero 5, Brnović 6, Gros 2, Lekić 2, Svetik.
Krka: Smonkar 4, Barukčič 8, Kramar 1, Vinsi 1, Novak 1, Radoš, Petkovič 1, Udovč 1, Bevc, Čopi, Kuralt, Vostić.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (1), Krka 5 (3)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Krka 6 minut

Krimovke v aktualni sezoni 1. ženske rokometne lige niso oddale niti točke. Tokrat so bile do nasprotnic znova tudi strelsko neprizanesljive. Razlika je rasla od začetka tekme (5:1) in se v 20. minuti prvič dotaknila dvomestnih števil (16:6), tudi nadaljevanje je pripadlo domačim rokometašicam. 40 zadetek je dobro minuto pred koncem tekme dosegla Ema Abina.

Alja Varagić in Tatjana Brnović sta dosegli po šest zadetkov. Sanja Radosavljević, Harma van Kreij, Valentina Klemenčič in Tija Gomilar Zickero so sledile s petimi.

Krimovke prvakinje, preostale ločijo tri točke

Krimovke do konca tekmovanja čakajo še tri tekme. Dvakrat se morajo pomeriti proti celjski ekipi Z’dežele in enkrat proti ajdovskemu Mlinotestu. Razplet končnice pa še zdaleč ni odločen.

Ljubljanske rokometašice so sicer že potrdile naslov, novomeščanke pa so z dvema zmagama zakuhale boj za preostala mesta. Ajdovščina ima 32 točk, le točko več od Z’dežele (31), ki še čakajo na prvo tekmo proti Krimu. Na četrtem mestu jih ima Krka 29.