Štiri članice krimove družine v izboru za idealno ekipo EHF Lige prvakinj!

Rokometašice Krima Mercatorja so evropsko sezono sicer zaključile, ljubitelji rokometa pa še niste rekli zadnje besede. Začelo se je namreč glasovanje za idealno ekipo EHF Lige prvakinj za sezono 2021/22, med nominirankami pa so štiri članice krimove družine!  

Pri Evropski rokometni zvezi bodo ob koncu sezone najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja podelili priznanja v desetih kategorijah: najboljšim rokometašicam na sedmih igralskih položajih, najboljši obrambni igralki, najboljši mladi igralki ter najboljšemu trenerju oziroma trenerki. Za elitne nazive kandidirajo štiri članice ljubljanske ekipe.

Barbara Arenhart si utegne priboriti naziv najboljše vratarke. V tej evropski sezoni je za Krimovke zbrala 131 obramb, poleg tega pa je dosegla še šest golov. Kar 33 jih je na le štirih tekmah v modrem dresu zabila Ana Gros, ki kandidira za najboljšo desno zunanjo igralko te sezone, za naziv najboljše desnokrilne igralke pa se bori Katarina Krpež-Šlezak. Za srbsko reprezentantko je najboljša sezona na evropski sceni, saj se je izkazala s kar 80 goli.

Evropska rokometna zveza v izboru za najboljšega trenerja oziroma trenerko ni pozabila na Natašo Derepasko. Pod njeno taktirko so tigrice v skupinskem delu EHF Lige prvakinj zabeležile tri zmage in dva remija. Preko madžarskega FTC-ja so se nato prebile skozi prvo sito izločilnih bojev in si s tem po devetih letih znova zagotovile mesto med najboljšimi osmimi ekipami Stare celine.

Poleg četverice v dresu Krima je med kandidatkami za najboljšo mlado igralko tudi Sara Kovarova, članica turškega Kastamona, ki v sezoni 2022/23 prihaja v Ljubljano.

Glasuješ lahko na povezavi, čas imaš do srede, 2. junija.