Krimovke do 27. naslova po ekspresni poti

Rokometašice Krima Mercatorja so slavile tudi na gostovanju pri novomeški Krki (33:25) in si štiri tekme pred koncem tekmovanja prislužile že 27. lovoriko!
ŽRK Krka : Krim Mercator 25:33 (15:15)
petek, 13. maj, ob 19.00, ŠD Stopiče – 20 gledalcev
Sodnika: Luka Šebek, Dejan Colner - Delegat: Dragan Nikolič
Krka NM: Strajnar, Smonkar 3, Barukčič 3, Kramar 6, Borsan, Novak 7, Petkovič 1, Udovč, Bevc, Čopi 2, Rudman 3, Vinski, Kuralt, Vostić.
Krim Mercator: Stanko, Sercien Ugolin 1, Pineau 4, Abina, Žabjek, van Kreij 5, Posavec 6, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 4, Varagić, Polak, Gomilar Zickero 3, Krpež Šlezak 3, Risović, Gros 6.
7-metrovke: Krka 6 (6), Krim Mercator 3 (2)
Izključitve: Krka 4 minute, Krim Mercator 8 minut

Tigrice so v aktualni sezoni 1. ženske rokometne lige odigrale 22 tekem in na vseh tudi slavile. Nič drugače ni bilo na drugi tekmi končnice za najvišja mesta. Po zmago proti novomeščankam so ljubljanske rokometašice prednost pred najbližjimi zasledovalkami povečale na devet točk in majo tako neulovljivo prednost.

Končnica je poskrbela za nekaj zanimiv rezultatov, kar je premešalo vrstni red na preostalih treh mestih. Z’dežele, Mlinotest in Krko eno do druge zasedbe namreč deli le točka.

Tigrice so na drugem zaporednem gostovanju po izenačenem prvem polčasu (15:15), stopile na plin in drugega dobile z delnim rezultatom 10:18. Paula Posavec in Ana Gros sta se podpisali pod šest zadetkov, enega manj je prispevala Harma van Kreij.

Doma v ponedeljek, zadnja tekma na sporedu 28. maja

Štiri tekme, kolikor tigrice še loči do konca sezone, v kateri so se ponovno uvrstile med osem najboljših evropskih zasedb, bodo za tigrice brez tekmovalnega bistva. 

V ponedeljek zasedbo Nataše Derapasko čaka povratna tekma proti tokratnim nasprotnicam (17.45). Po dveh tekmah proti celjskemu Z’dežele, bodo krimovke pokal dvignile v soboto, 28. maja, po tekmi proti Mlinotestu (17.00).