Proti evropskim prvakinjam brez pravih možnosti

Rokometašice Krima Mercatorja so na Norveškem proti aktualnim evropskim prvakinjam odigrale zadnjo gostujočo tekmo skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj. Domači Vipers je tekmo dobil z rezultatom 37:20, dokončna odločitev o potnikih v nadaljevanje tekmovanje bo tako padla v zadnjem krogu.
Vipers (NOR) : Krim Mercator 37:20 (17:9)
sobota, 12. februar, ob 16.00, Aquarama Kristiansand - 1036 gledalcev
Sodnika: Georgios Panayides, Marios Andreou (Ciper). Delegat: Gudjon L. Sigurdsson (Islandija)
Vipers Kristiansand: Pedersen, Dahlum 1, Mørk 4, Eriksson, Gulldén 5, Hoeve, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet, Dahl 7, Tomac 3, Tomori, Naes Andersen 4, Debelic 5, Knedlikova 2, Jerábková 5.
Krim Mercator: Radosavljević 1, Stanko 3, Sercien Ugolin, Pineau, Žabjek, van Kreij 1, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 6, Varagić, Ngombele, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 7, Risović, Lekić 2, Svetik.
7-metrovke: Vipers 5 (4), Krim Mercator 5 (4)
Izključitve: Vipers 6 minut, Krim 8 minut

Ljubljanske rokometašice so na tretji tekmi v tednu dni stik z domačimi rokometašicami držale do 10. minute, ko je Katarina Krpež Šlezak dosegla svoj četrti zadetek za 6:5. Sledile so norveške minute, v katerih je razlika narasla na šest zadetkov (12:5). Prav Krpež Šlezak je v prvem polčasu, ki ga je Vipers dobil s 17:9, držala stik z Norvežankami, do polovice tekem je dosegla šest od svojih sedem zadetkov.

Tudi v drugem polčasu so evropske prvakinje kazale odločenost, da ostajajo v boju za neposredno napredovanje v četrtfinale. Razlika je naraščala do končnih 37:20, svetla točka tekme pa je povratek po poškodbi Andree Lekić, ki je v nadaljevanju tekme dosegla dva zadetka.

Ob Katarini Krpež Šlezak, ki je dosegla sedem zadetkov, je strelsko razpoloženost prikazala še Nataša Ljepoja s šestimi uspešnimi streli. Tjaša Stanko je dodala tri.

Za napredovanje v nedeljo ob 14.00 proti Sävehofu

Pred tigricami je ponovno odločilen zaključek skupinskega dela. Neglede na razplet nedeljske tekme med Sävehofom in Györom, bo  odločitev o potniku v nadaljevanje tekmovanja, padla v Stožicah. Švedski Savehof bo v Ljubljani gostoval v nedeljo, 20. februarja, ob 14. uri. Zmagovalec dvoboja se bo v razigravanju za četrtfinale pomeril proti tretjeuvrščeni ekipi iz skupine A.


Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Čestitati moramo Vipersu za odlično predstavo. Pred nekaj dnevi smo odigrali težko tekmo, upam, da smo se iz obeh tekem nekaj naučili. Najpomembneje je, da se čim bolje pripravimo na naslednjo odločilno tekmo.«

Nataša Ljepoja, rokometašica RK Krim Mercator: »Ne vem, kaj se je danes zgodilo. Ja, za nami je kar nekaj težkih tekem in po sredini tekmi smo potovali praktično celo noč. To ne sme biti izgovor, Vipers je odigral odlično tekmo in niso nam ponudili možnosti, da bi jih ustavili.«