Krimovke nepopustljivo do osme evropske točke

Na zaostali tekmi 11. kroga Delo EHF Lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja gostovale pri francoskemu Metzu, ki se bori za neposredno mesto med četrtfinalisti. Po preobratu v drugem polčasu so ljubljanske rokometašice iztržile novo točko (27:27). V soboto, ob 16.00 jih čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah, norveškemu Vipersu.
Metz (FRA) : Krim Mercator 27:27 (17:15)
sreda, 9. februar, ob 18.45, Metz, Francija – 3152 gledalcev
Sodnika: Christian Hannes, David Hannes (Nemčija); Delegat: Antonio Marreiros (Portugalska)
Metz: Almeida de Paula 4, Bouquet 1, Mičijević 1, N'gouan 2, Nocandy 2, Horaček 2, Kapitanović, Bont 2, Kanor O. 1, Burgaard 5, Kanor L. 1, Jacques 3, Bouktit 2, Cardoso de Castro 1, Sako.
Krim Mercator: Radosavljević, Stanko 5, Sercien Ugolin 2, Pineau 2, Žabjek, van Kreij 4, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 4, Varagić 2, Ngombele, Gomilar Zickero 1, Krpež Šlezak 5, Risović, Lekić, Svetik 2.
7-metrovke: Metz 4 (1), Krim Mercator 3 (3)
Izključitve: Metz 4 minute, Krim Mercator 4 minute

Prvi polčas, ki so ga v obrambi začele Maja Svetik, Tjaša Stanko, Allison Pineau, Nina Žabjek, Oceane Sercien Ugolin, Katarina Krpež Šlezak in Barbara Arenhart, se je odvil po željah Francozinj. Domačinke so s tremi uvodnimi zadetki povedle in prednost zadržale v svojih rokah. V 15. minuti so vodile s štirimi zadetki prednosti – 10:6, kar je bila tudi najvišja razlika tekme. Ljubljanske rokometašice so se kmalu popolnoma približale, v 22. minuti tekme so domačinke držale minimalno prednost, 12:11. Na odmor sta ekipi odšli ob razliki dveh zadetkov, 17:15.

Obramba Krimovk je v drugem polčasu domačinke spravljala v obup, posledično je po skoraj pet minutah igre Stanko zadela za izenačenje pri 19:19. Dodatne tri poskuse so ljubljanske rokometašice potrebovale, da so po natančnem strelu Harme van Kreij prešle v vodstvo (20:21). V 49. minuti je Tija Gomilar Zickero svojo ekipo popeljala do dveh zadetkov prednosti (22:24), a dve minuti kasneje so domačinke znova ujele priključek.

Ljubljančanke so še naprej zadevale za minimalno prednost, za 24:25 je zadetek dosegla Nataša Ljepoja, nato Harma van Kreij in Oceane Sercien Ugolin. Po obrambi Ivane Kapitanović so rokometašice Metza, ki se z Vipersom bori za naposredno mesto v četrtfinalu, krenile v napad za zmago, a sledila je izjemna obramba Jovane Risović. Nataša Derepasko je pravočasno zahtevala minuto odmora, a strel prek celotnega igrišča ni našel poti v mrežo. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo iz Francije podale z novo veliko točko!

Pet zadetkov sta dosegli Tjaša Stanko in Katarina Krpež Šlezak, ki tako ostajata skupaj na vrhu strelk celotne evropske sezone (53). Pomembno delo sta s štirimi zadetki opravili tudi Harma van Kreij in Nataša Ljepoja. Velike zasluge za točko gredo vratarki Jovani Risović, ki je ob 12 obrambah ustavila tudi zadnji francoski strel za zmago.

Krimovke že v soboto proti norveškemu Vipersu. Tekmo boste od 16.00 lahko spremljali na Arena Sport 2!


Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Uspeli smo realizirati stvari, ki smo se jih dogovorili med pripravo na tekmo. Veseli me, da smo uspeli ustaviti njihove zunanje igralke. Čestitam ekipi Metza in jim želim vse dobro v nadaljevanju tekmovanja.«

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator: »Čestitala bi vsem puncam in celotnemu štabu za to težko prigarano točko. Mislim, da smo pokazale, da smo ekipa in da lahko igramo. Žal mi je, da ne odhajamo z obema točkama, a našle bomo zmage, ki jih potrebujemo za napredovanje.«

Jovana Risović, rokometašica RK Krim Mercator: »Ponosna sem na vse soigralke, kako smo odigrale. Seveda obstaja nekaj razočaranja, da nismo vzele obeh točk, saj smo v zadnjih minutah vodile. Ta remi nam za naslednji tekmi, ki sta res zelo pomembni veliko pomeni. Vesela sem, da nismo odnehale in verjamem, da bomo zdaj še bolj motivirane za Vipers.«

Tija Gomilar Zickero, rokometašica RK Krim Mercator: »Tekme zagotovo nismo začele tako dobro, kot smo jo končale. Premalo smo bile agresivne. Takoj, ko smo to popravile smo prevzele pobudo in imele priložnost tudi za dva zadetka prednosti. Na koncu nas je z obrambami rešila naša zmaj Risović. Lahko smo vesele za točko, po drugi strani pa tudi malce razočarane, da nismo vzele zmage.«