Proti Sävehofu za napredovanje

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je ključna preizkušnja skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj. Tigrice za napredovanje proti švedskemu Sävehofu potrebujejo zmago ali remi. Tekma se bo v nedeljo začela ob 14.00, vstopnice so že na voljo na mojekarte.si!
DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
Center Stožice
Krim Mercator
14.00
Sävehof (ŠVE)
Nedelja, 20.2.2022


Ljubljanske rokometašice imajo pred zadnjo tekmo skupinskega dela dve točki prednosti pred švedskimi nasprotnicami. Za napredovanje v dodatno razigravanje jim tako zadostujeta zmaga ali neodločen rezultat! Omejeno število vstopnic je že v prodaji na spletnem mestu mojekarte.si!

Navijači vabljeni! Med tekmo boste deležni tudi presenečenj, otroci se bodo lahko znova družili na otroškem kotičku. Vstopnice so na voljo na TUKAJ!

Rokometna sredina iz Partille 12. sezon nastopa v Delo EHF Ligi prvakinj, Krimovke so del evropskega rokometa 26. zaporednih sezon. V medsebojnih dvobojih so bile rokometašice iz prestolnice Slovenije štirikrat boljše, dvakrat se je dvoboj končal z neodločenim izidom, treh zmag pa so se veselile Švedinje. Nazadnje pred petimi meseci.

Aktualne slovenske državne prvakinje so se s Švedinjami udarile že septembra. Po tem ko so v prvem krogu elitnega klubskega tekmovanja prvi polčas dobile z dvema goloma prednosti (13:11), pa so bile Ljubljančanke na koncu za zadetek prekratke (28:29). Najbolj vroče orožje zasedbe Sävehofa je bila Jamina Roberts, ki je mrežo zatresla kar desetkrat, v vratih pa je bila z 12 obrambami razpoložena tudi Sofie Börjesson.

Švedinja Robertsova pa ni izstopala samo na tekmi proti tigricam. Z 85 doseženimi goli je daleč najuspešnejša strelka ekipe s severa Evrope, ki jo vodi Rasmus Overby. Rumeno-črne barve pa poleg domačih igralk branijo še Danke in Nizozemka.

Tigricam za napredovanje zadoščata zmaga ali remi

Nedeljska tekma bo pomembna za obe strani. Šesto mesto na lestvici skupine B, ki vodi v izločilne boje, trenutno zasedajo rokometašice Krima Mercatorja, Švedinje pa so z dvema točkama manj tik za njimi. Če se bodo v Ljubljani veselile četrte zmage v sezoni, bodo v nadaljnji del tekmovanja napredovale one, v nasprotnem primeru pa se bo smejalo tigricam.

Neposredno v četrtfinale prva dva, ostali čakata dodatni tekmi

Zmagovalka nedeljskega dvoboja se bo na dveh dodatnih tekmah za četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja pomerila proti tretjeuvrščeni ekipi iz skupine A. Morebitni nasprotniki so tako ruski Rostov-Don, francoski Brest, madžarski FTC in romunska Bukarešta.

Esbjerg in Györ sta že neposredno uvrščena v četrtfinale. Iz skupine A se tja lahko uvrstijo vsi zgoraj našteti, iz Krimove skupine B se za zlato vstopnico borita Metz in Vipers.

Uradni bilten tekme s postavami obeh ekip in strokovnega vodstva najdete TUKAJ.