Proti Brestu za vrnitev med žive

Rokometašice Krima Mercatorja v tem koledarskem letu čaka le še ena evropska preizkušnja, morda najpomembnejša v letošnji sezoni EHF Lige prvakinj. V soboto, 17. decembra, ob 18.00 bodo tigrice gostovale pri francoskemu Brestu, kjer bosta novi evropski točki (skorajda) nujni. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1 Premium.
EHF LIGA PRVAKINJ
Arena de Brest
Brest (FRA)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 17. december 2022

 

Krimovke po osmih odigranih tekmah skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja ostajajo pri dveh zmagah oziroma osvojenih štirih točkah, ki jih uvrščajo na sedmo mesto skupine A. Ker je priložnosti za napredovanje med najboljšo šesterico, ki si bo zagotovila vstopnico za naslednji krog tekmovanja, vse manj, bo imelo vsako naslednje srečanje v očeh tigric večji pomen.

Krimovke s štirimi točkami (dve zmagi) po osmih odigranih tekmah zasedajo sedmo mesto, rokometašice francoskega Bresta pa so s sedmimi točkami (tri zmage, en remi) mesto pred njimi. Celotna lestvica si lahko pogledate TUKAJ.

Eno takšnih bo zagotovo tudi sobotno gostovanje pri dvakratnih francoskih državnih prvakinjah, neposrednih tekmicah v boju za evropsko napredovanje. Varovanke Pabla Morele namreč po osmih odigranih krogih s sedmimi zbranimi točkami zasedajo šesto mesto. Nanizale so tri zmage, iztržile en neodločen izid, štirikrat pa tekmicam priznale premoč. Sklonjenih glav so zapustile tudi parket ljubljanskih Stožic, kjer so jih Krimovke ugnale s končnim rezultatom 24:22.

 

V ekipi Bresta osem udeleženk finalnega vikenda minulega EP

A to je bilo pred reprezentančnim premorom. Na finalnem vikendu minulega evropskega rokometnega prvenstva za ženske je nastopilo kar osem rokometašic Bresta (Cléopatre Darleux, Pauline Coatanea, Pauletta Foppa, Coralie Lassource in Alicia Toublanc s Francijo ter Tatjana Brnović, Itana Grbić in Djurdjina Jauković s Črno goro), ki so se v klubske vrste vrnile v še boljši formi. Najprej so remizirale z v tej sezoni vročim Bietigheimom, na domačem parketu pa so ga celo premagale.

Bo Francozinjam niz neporaženosti uspelo še podaljšati, ali pa se bodo tigrice z zmago vrnile med žive? Jasno bo v soboto. Tekma se bo v Brest Areni začela ob 18.00, enako pa tudi neposredni prenos obračuna na Areni Sport Premium.