Barbara Lazović #protisovražnemugovoru

Športniki nimajo glavne besede le na igrišču, parketu, cesti, dirkališču ali na belih strminah, ampak so zaradi svoje izpostavljenosti glasnejši tudi izven sveta športa. V Službi vlade za digitalno preobrazbo so zato prepoznali njihovo moč in znane slovenske športnice in športnike uporabili kot protagoniste v svoji decembrski kampanji Ugrizni se v sovražni jezik! Boju proti sovražnemu govoru na spletu se je pridružila tudi kapetanka Krima Mercatorja Barbara Lazović.

Včasih se je dobro ugrizniti v jezik, v sovražni jezik pa vedno

Pojem sovražni govor v Službi vlade za digitalno preobrazbo razumejo kot izraz, ki zajema vse oblike izražanja, ki širijo, spodbujajo, promovirajo ali opravičujejo rasno sovraštvo, ksenofobijo, antisemitizem ali druge oblike sovraštva, ki temeljijo na nestrpnosti, vključno z nestrpnim izražanjem agresivnega nacionalizma in etnocentrizma, diskriminacijo in sovražnostjo do manjšin, migrantov in oseb priseljenskega porekla.

In sovražni govor je težava! V zadnjih letih je tudi v Sloveniji doživel porast. Predvsem na družbenih omrežjih. Pred njim si ne moremo zatiskati oči. Tega se zaveda tudi naša kapetanka Barbara Lazović, ki je privolila v sodelovanje v kampanji Ugrizni se v sovražni jezik! V seriji kratkih videoposnetkov slovenske športnice in športniki opozarjajo da sovražni govor ni le neprijeten, ampak lahko dejansko uničuje življenja. Ker so tudi sami #protisovražnemugovoru in želijo prispevati k temu, da se ustavi.

Sovražni govor boli. Povzroča stiske. Uničuje življenja. Ustavi sovražni govor!