Ljepoja: »Tekme se dobiva v obrambi.«

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 17. decembra, ob 18.00 čaka obračun devetega kroga EHF Lige prvakinj, povratno srečanje s francoskim Brestom. Tigrice so pred slabima dvema mesecema parket stoženske arene zapustile prešerne volje. Z najboljšo predstavo te sezone so tekmice premagale s končnim rezultatom 24:22. Lahko tokrat uspeh ponovijo?
EHF LIGA PRVAKINJ
Arena de Brest
Brest (FRA)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 17. december 2022

 

Pred sobotno revanšo v Franciji so pred predstavnike medijev stopili glavni trener Dragan Adžić, kapetanka tigric Barbara Lazović in krožna napadalka Nataša Ljepoja. Če je na oktobrskem srečanju med sobotnima tekmecema tehtnico na stran ljubljanskega tabora prevesila njihova izjemno borbena predstava, pa ekipa verjamejo, da tokrat ne bo nič drugače. Skrivnosti ni, odločala bo obramba!

Krimovke se na pot odpravljajo v polni zasedbi, da bodo v zadnji evropski dvoboj tega koledarskega leta lahko vstopile z vsemi razpoložljivimi silami. In ker so prav varovanke Pabla Morele njihove neposredne tekmice v boju za tako želeno šesto mesto skupine A, ki še vodi v nadaljevanje tekmovanja, bi bili dve točki vredni zlata.

Nismo v položaju, ko bi lahko bile sproščene. Odigrati bomo morale še bolje kot na domačem igrišču in verjamem, da se lahko z upoštevanjem taktike v Ljubljano vrnemo z dvema točkama.

Sobotni dvoboj, ki ga boste preko malih zaslonov lahko spremljali na programu Arena Sport Premium, se bo v Brest Areni začel ob 18.00. Za koga? Za Krim!

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Zagotovo je ekipa Bresta na želeni ravni forme. V četrtek je na derbiju francoskega državnega prvenstva premagala Nantes, odlično pa je odigrala tudi zadnji dve evropski srečanji z Bietigheimom. Mi smo v drugačni situaciji. Na drugi tekmi proti Odenseju smo imeli sicer nekaj boljših minut, tako da verjamem, da bomo v soboto vzpostavili želeno ravnovesje med kakovostnim napadom in obrambo za zmago. Pred odhodom na gostovanje imamo sicer nekaj zdravstvenih težav (Allison Pineau ima težave s hrbtom, Maja Svetik je prehlajena), a mislim, da bomo že danes trenirali v polni postavi in tako na gostovanje odpotovali z ekipo, ki je v tem trenutku najbolje pripravljena.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Nismo v položaju, ko bi lahko bile sproščene. Zavedamo se, da je ekipa Bresta izjemno močna, na vsaki igralni poziciji imajo dve ali tri odlične rokometašice. Ne glede na to, da smo prvo tekmo proti Francozinjam dobile, smo naredile nekaj napak, ki smo jih v tem tednu skušali popraviti. Vemo, katere so njihove najnevarnejše igralke in kje so njihove pomanjkljivosti. Odigrati bomo morale še bolje kot na domačem igrišču in verjamem, da se lahko z upoštevanjem taktike v Ljubljano vrnemo z dvema točkama.«

Nataša Ljepoja, rokometašica RK Krim Mercator: »Vsi vemo, da se tekme dobiva v obrambi, zato jo bomo tudi tokrat morale odigrati na 120-odstotkih. Rokometašice Bresta bodo zagotovo trd oreh, ker bodo igrale pred domačimi navijači, kjer se športniki vedno želimo predstaviti v najboljši luči. A mi se bomo borile do konca.«