Prek Krke zasluženo na turnir najboljše četverice

Z nekaj dnevno zamudo sta svojo četrtfinalno tekmo odigrali še zadnji predstavnici med najboljšimi osmimi ekipami. Na ponovitvi uvodne tekme letošnje sezone državnega prvenstva so Krimovke gostovale pri novomeški Krki.

Novomeščanke so se v začetnih minutah znova izkazale za čvrste domačinke in povedle z 3:1. Krimovke so znale odreagirati, Miša Marinček je zbrala nekaj pomembnih obramb in sledilo je hitro vodstvo s 3:7. Krimovke so po seriji petih zadetkov mirno nadzorovale nadaljevanje prvega polčasa, ki ga je popestril tudi sončni zahod. Prvi polčas se je končal z rezultatom 9:16.
V začetku drugega polčasa so naša dekleta s tremi zaporednimi zadetki hitro prišle do prve dvomestne prednosti, pri 11:22 so ujele najvišjo razliko tekme in nato mirno prišle do zmage in uvrstitve v polfinale. Domačinke so sicer znižale zaostanek in nekoliko popestrile zaključek, ki je vendarle pripadel Krimovkam.

Alja Koren in Lara Hrnčič sta si pravično razdelili ducat zadetkov, Tamara Mavsar jima je pridno sledila s petimi. Po trikrat so zadele Mirjeta Bajramoska, Sanja Gregorc in Polona Barič, svoj del je z zadetkom v 22. minuti prispevala tudi Manca Jurič.

ŽRK KRKA – RK KRIM MERCATOR 23:28 (9:16)
ŠD Stopiče, 70. Sodnika: Humek, Škvarč

ŽRK Krka: Hajdinjak, Korenič, Prošek, Ražem, Kramar 2, Leskovec 6, Žlajpah, Avbelj 7, Pavlič, Rudman T., Radojčič, Legan 1, Barbič, Rudman A. 3, Veble 4.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich, Jurič 1, Mavsar 5, Hrnčič 6, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Zulič, Koren 6, Jankovič 1, Gregorc 3, Barič 3, Pavlova, Ivanovič, Potisek, Luković.

Sedemmetrovke: Krka 7 (6), Krim 7 (5)
Izključitve: Krka 12 minut, Krim 12 minut
Rdeč karton: Jurič (47′, Krim)

Znani so torej vse štiri ekipe, ki se bodo pomerile na zaključnem turnirju. Velenje, Koper in Žalec so se nanj uvrstili že pred nekaj dnevi, Krimovke so krog najboljše četvorke zaključile danes. 16. in 17. maj sta rezervirana za najboljši turnir, kdo ga bo gostil in kakšna bosta polfinalna para bo znano v prihodnjih dneh in tednih.