Nov uspešen korak k osvojitvi državnega prvenstva

Sezona se počasi, a vztrajno približuje koncu. V mlajših selekcijah so vse bližje finalnih tekmovanj, članice pa čaka le še nekaj tekem do konca sezone. V 19. od 22. krogov so v Stožicah gostovale rokometašice iz Žalca, ki se resno spogledujejo s tretjim mestom na lestvici.

Žalčanke so v Ljubljano pripotovale izjemno motivirane in dokazale, da obstaja kakovost v slovenskih ekipah. Gostje so držale vodstvo vse do 25. minute, ko so Krimovke izenačile na 12, nato pa polčas zaključile z prednostjo 15:14.
V drugem polčasu je prednost počasi narasla in kmalu je postalo jasno, da bodo Krimovke tekmo mirno pripeljale do konca. Znova je nekaj minut v igri preživela Nina Zulič, s črte sedmih metrov pa je nov zadetek dosegla Polona Barič. Vse bližje je dan, ko bosta obe znova v polni pripravljenosti!

Tekma se je končala z rezultatom 36:27. Tamara Mavsar je dosegla 10 zadetkov, Lara Hrnčič in Alja Koren sta prispevali vsaka po šest.

RK KRIM MERCATOR – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 36:27 (15:14)
ŠC Stožice, 30. Sodnika: Cvetko, Žibret

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 5, Jurič, Potisek, Mavsar 10, Hrnčič 6, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie, Zulič, Koren 6, Jankovič 3, Gregorc 2, Barič 1, Pavlova, Ivanovič.
RK Zelene doline Žalec: Potočnik, Danijel, Majcen 1, Sutaj, Turnšek 9, Okleščen 2, Košir M. 1, Feldin, Pirc 3, Kompan 2, Korotaj 8, Košir J. 1, Pandžič, Strnad.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Žalec 3 (2)
Izključitve: Krim 4 minute, Žalec 2 minuti

Na 20 letošnji tekmi državnega prvenstva bodo Krimovke gostovale na obali, tekma proti Piranu jih čaka v sredo, 22. aprila ob 18:30.