81 zadetkov Slovenk in tujk na tekmi za otroke

Na otvoritvi drugega Eurofestovega velikonočnega turnirja so se z dobrodelnimi nameni zbrale številne najboljše slovenske in tuje posameznice prve lige. Sredstva za društvo prijateljev mladine je zbiralo tudi lepo število Krimovk.

Sergeja Stefanišin, Alja Jankovič, Miša Marinček, Tamara Mavsar, Alja Koren, Lara Hrnčič in Sanja Gregorc so seveda zaigrale za Slovenke, Mirjeta Bajramoska, Gloria Pavlova, Maja Luković, Elizabeth Omoregie, Alexandra Petrukhina, Olga Čečkova, Ekaterina Čečkova in Manca Jurič pa so oblekle fluorescentno zelen dres tujk. Tudi na trenerskih mestih sta bili dve Krimovki, na strani Slovenk Marta Bon, pri tujkah pa Ljudmila Bodnieva.
Rezultat tekme ni bil v ospredju, a lepo napolnjene tribune polne mladih rokometašev in rokometašic, so spremljale zanimivo partijo. Slovenke so skozi celotno tekmo držale prednost, večkrat so že močno povedle, nato pa znova pustile tujkam, da se povsem približajo in znova upajo na zmago. Tekma je trajala dvakrat po 25 minut, med polčasom so organizatorji pripravili tekmovanje v streljanju na gol skozi odprtine, ki so bile za večino sodelujočih kar premajhne.

Alja Koren je edina dosegla dvomestno število zadetkov, ustavila se je pri številki 11. Družinska naveza Olge in Ekaterine Čečkove jih je zbrala 10, osem so jih dodale Neli Irman, Tamara Mavsar in Elizabeth Omoregie.

SLOVENKE – TUJKE 41:40 (21:18)
ŠD OŠ Koper, 300. Sodnika: M. in M. Pirc

Slovenke: Stefanišin, Rebec, Jankovič 1, Ferfolja, Turnšek 5, Irman 8, Leški, Marinček, Mavsar 8, Koren 11, Hrnčič, Gregorc 3, Krajnc 3.
Tujke: Bajramoska, Pavlova 2, Luković 6, Omoregie 8, Petrukhina, Srečkovič, O. Čečkova 3, Bytyqi 2, Sutaj 4, E. Čečkova 7, Jurič .

Sedemmetrovke: Slovenke 9 (7), Tujke 5 (3)
Izključitve: Slovenke 4 minute, Tujke 4 minute

Petkova tekma je minila v odličnem vzdušju in želimo si, da bi bilo podobnih dogodkov čim več. Po dobrodelnem udejstvovanju in nekoliko daljšemu velikonočnemu vikendu nas že kmalu čakajo novi izzivi. V sredo bo na vrsti četrtfinale Pokala Slovenije, tekma proti Krki se bo začela ob 19. uri.