Pred Krimovkami drugo evropsko gostovanje

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je drugo evropsko potovanje te sezone. Zaradi vseh peripetij na poti iz ruskega Rostova, bodo tokrat na vzhod Francije odpotovale z avtobusom. Tekma proti Metzu se bo v soboto, 10. oktobra, začela ob 16. uri. Prenos tekme si boste lahko ogledali na TV Arena Sport 1.

Francoske prvakinje, katerih dres nosita tudi nekdanji Krimovki Olga Perederiy in Tjaša Stanko, so po dveh odigranih tekmah lahko le delno zadovoljne z izkupičkom. Uvodnemu porazu proti romunski Bukarešti (26:31) je sledila pričakovana zmaga proti nemškemu Bietighemu, a francoski klub v tej sezoni vendarle strmi k evropskemu tronu. Podobno, kot ljubljanske rokometašice, tudi Francozinje v tretjem krogu Delo EHF Lige prvakinj niso nastopile – zaradi številnih okuženih pri madžarskemu FTC-ju, je gostovanje padlo v vodo.

Tigrice so na prvih dveh tekmah prikazale odlično formo. Norveški Vipers je zmago iz Stožic vzel šele po napeti končnici (26:27), športna sreča pa se je četi Uroša Bregarja nasmehnila v Rusiji ob izenačenju proti Rostovu (23:23). Ob povratku je odličen vtis skalila novica o vdoru virusa, ki je Tigricam odnesla tekmo proti Esbjergu. Po reprezentančnem premoru so vse rokometašice znova pripravljene na nove evropske spopade.

Tigrice uspešnejše, a z dolgo brado

Evropska zgodovina francoske zasedbe sega v leto 2003, a so najmočnejše rokometno tekmovanje nekajkrat izpustile. V sezoni 2018/19 so nastopile na zaključnem turnirju četverice, a izgubile proti Rostovu in Vipersu. V EHF pokalu, drugo-kakovostnem tekmovanju, so na drugo stopničko stopile v sezoni 2012/2013. Tigrice so se proti Metzu v dolgi evropski zgodovini pomerile natanko desetkrat. Prvič že leta 1998, nazadnje pa v sezoni 2013/14.

Ljubljanske rokometašice so zabeležile sedem zmag, francozinje tri. Zadnjo tekmo so dobile Krimovke, a v postavi, ki je 2. novembra 2013 prinesla zmago (27:21) ni nastopila nobena sedanja igralka. Pri tokratnih gostiteljicah pa je igrala Svetlana Ognjenović, ki je danes pomočnica trenerja. Zdravniške naloge pa pri 61 letih še vedno opravlja Thierry Weizman.

Obvezno testiranje bodo Tigrice opravile v sredo, dan kasneje pa se bodo na skoraj 1000 kilometrov dolgo pot podale po popoldanskem treningu.

Sobota
10. 10.
16.00
4. kolo
Metz (FRA)

Metz (FRA)

:

Krim Mercator