Krimovke po točke v Francijo

Rokometašice RK Krim Mercator v soboto, ob 16. uri čaka drugo evropsko gostovanje v Delo EHF Ligi prvakinj. Po Rusiji se Ljubljančanke odpravljajo v Francijo. Tokratni tekmec bodo rokometašice Metza. Dvoboj si boste lahko ogledali na Arena Sport ali preko spleta na EHF TV.

Metz je trenutno na lestvici skupine A s točko več mesto pred Krimom. Krimovke so na dosedanjih dveh tekmah vknjižile neodločen izid ter poraz, Francozinje pa uvodni poraz proti tekmicam iz Bukarešte (26:31) ter visoko zmago nad Nemkami (36:27). Trener tigric, Uroš Bregar, opozarja predvsem na njihovo zunanjo linijo ter krožni igralki – Burgaardijevo, Kanorjevo in Slovenko Tjašo Stanko ter Perederiyjevo, ki so izstopale že na prvih tekmah nove sezone Lige prvakinj.

Zgodovina na strani Krimovk

Ekipi sta se v preteklosti na evropskem prizorišču že srečali, boljši izkupiček imajo Slovenke. Nazadnje so Francozinje in Slovenke moči pomerile v sezoni 2011/12. Še pod taktirko Toneta Tislja so bile v gosteh za gol boljše Slovenke (21:20), na povratni tekmi so zabile štiri gole več (28:24). Tudi dve sezoni pred tem so bile Slovenke obakrat boljši tekmec (37:30, 35:31), opekle so se na domači tekmi leta 2008, ko so bile Francozinje boljše z 31:26, a že na povratni tekmi je bilo slavje na strani tigric (33:29). Ljubljančanke se tudi tokrat nadejajo takšnega izida.

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Vesel sem, da so dekleta zdrava. Glede na to, da je bil na sporedu reprezentančni premor smo imeli dovolj časa, da smo se vrnili v pogon ter nadoknadili, kar smo izgubili. Tekmec je zelo dobra ekipa. Naša naloga je, da bomo ustavili njihovo zunanjo linijo, so tudi zelo agresivne, predvsem v napadu.«

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator: »Glede na prvi dve odigrani tekmi imamo tokrat še večjo željo, da osvojimo dve točki. Stavile bomo na borbenost v obrambi, ki je naš adut. V času karantene smo se individualno dobro pripravljale, v reprezentanci pa smo se vrnile k igri z žogo. Trdo smo trenirale, da bomo v soboto še boljše.«

Sobota
10. 10.
16.00
4. kolo
Metz (FRA)

Metz (FRA)

:

Krim Mercator