Pred koncem leta še zmaga proti Litiji

Rokometašice Krima Mercatorja so pred koncem leta 2021 odigrale še zaostalo tekmo šestega kroga državnega prvenstva. V Litiji so prišle do devete zmage te sezone, v novo leto bodo tako vstopile brez izgubljene točke.
Litija : Krim Mercator 24:47 (12:23)
torek, 21. december, ob ob 18.00, Center Stožice – 16 gledalcev
Sodnika: David Kastelic, Mihael Murčehajič - Delegat: Dragan Nikolič
Litija: Izlakar, Kogovšek M. 8, Okorn, Kogovek T., Femc, Ambrož 3, Petrukhina, Hauptman 5, Bajc 5, Ponebšek 1, Pančur, Strmljan 2, Posega.
Krim Mercator: Jurič 8, Stanko 6, Žabjek 2, van Kreij 2, Posavec 8, Klemenčič 3, Miklič, Ljepoja 2, Varagić 1, Polak 2, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 13, Risović, Lekić, Svetik.
7-metrovke: Litija 4 (4), Krim Mercator 2 (2)
Izključitve: Litija 4 minute, Krim Mercator 2 minuti
Tigrice so se na zadnje gostovanje sezone podale brez nekaterih rokometašic, ki se še niso vrnile s svetovnega prvenstva v Španiji. Kljub temu pa so tigrice tudi tokrat pokazale zanesljivo igro.
 
Prvih deset minut tekme smo spremljali miren uvod (5:6), nato pa so se tigrice razživele in dosegle sedem zaporednih zadetkov. Rezultatska krivulja se je nato vse bolj nagibala na stran gostujoče zasedbe. 
 
Za zmago krimovk je trinajst zadetkov dosegla Katarina Krpež Šlezak, Manca Jurič in Paula Posavec sta dosegli po osem zadetkov.
 
Tjaša Stanko, rokometašica Krima Mercatorja: “Naša ekipa se je po dolgem času zbrala. To tekmo smo vzele za dober trening. Ekipa Litije je pokazala, da zna igrati dober rokomet, da so rokometašice pridne in dobro trenirajo. V novem letu jim želim vse najboljše. Naj se borijo še naprej.”
Razpored in rezultate vseh tekem tigric najdeš TUKAJ.