Krim Mercator ekipa leta 2021

Mestna občina Ljubljana tradicionalno nagradi najboljše športnike, športnice, športnike invalide, ekipe in trenerje za dosežke v iztekajočem se letu. Priznanje za najboljšo žensko ekipo je tudi tokrat šlo v roke našega rokometnega kolektiva. 

Krim Mercator že 26. zaporednih sezon nastopa v Ligi prvakinj, poleg tekmovanja v evropski konkurenci uspešno krmari tudi v državnem prvenstvu. Ženski rokometni klub je tudi okostje slovenske državne reprezentance. V letošnjem letu smo obeležili tudi jubilej, 20. obletnico osvojitve prvega evropskega naslova najboljših, kjer se je na kupu zbrala vsa rokometna smetana našega kluba – zlate in aktualne igralke, sponzorji, podporniki, navijači. Za svoj doprinos v športni konkurenci prestolnice smo tudi serijski prejemnik nagrade Mestne občine Ljubljana.

Nagradno najboljše ženske ekipe v Mestni občini Ljubljana sta na dogodku, ki se je odvil v dvorani Športnega centra Triglav, prevzeli Nataša Derepasko in Valentina Klemenčič.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:»Vsekakor nam to, da smo cenjeni kot kolektiv, ki dela dobro, na dolgi rok, s športnimi vrednotami in ponosno zastopa Slovenijo v Evropi, veliko pomeni. Vseskozi se trudimo, da k športu spodbudimo tudi čim več mladih. Imamo zdrave temelje in vizijo, ki ji sledimo. Zahvaljujemo se MOL in Športni zvezi Ljubljane, ki v konkurenci številnih športnih sredin v prestolnici prepozna naš doprinos k športu ne le na lokalni, temveč tudi na državni in mednarodni ravni. Čestitke tudi ostalim nagrajencem.«