Potrjeno! Krimovke čaka 25. evropska sezona

Pred žrebom skupinskega dela evropske Delo Lige prvakinj, ki bo potekal v četrtek, 27. junija, so pri Evropski rokometni zvezi objavili seznam neposredno uvrščenih ekip in tistih, ki bodo morale prestati še kvalifikacijsko sito. Med 15 izbranimi ekipami se je znašel tudi Krim Mercator, ki ga čaka že 25. zaporedna sezona v najelitnejšem rokometnem klubskem tekmovanju.

Delo Liga prvakinj bo v prihajajoči sezoni zadnjič potekala po ustaljenem načinu iz zadnjih let. V skupinskem delu bomo spremljali štiri skupine s štirimi udeleženkami, iz katerih bodo prve tri ekipe napredovale v glavni del tekmovanja. Četrtouvrščene ekipe bodo evropsko sezono nadaljevale v skupinskem delu EHF pokala.

Rokometašice Krima Mercatorja so udeleženke najmočnejšega evropskega rokometnega tekmovanja že vse od leta 1995. Dvakrat so se podpisale pod evropski naslov (2001, 2003), še trikrat pa so igrale v finalu (1999, 2004, 2006).

V katerem bobnu bodo ekipe pričakale četrtkov žreb bo znano v torek, 24. junija. V sredo bodo določili še kdo bo imel priložnost gostiti kvalifikacijsko skupino, iz katere bo napredovala le ena ekipa. Kvalifikacije bodo na sporedu med 6. in 8. septembrom, ljubljanske rokometašice pa bodo prvič v novi evropski sezoni na delu med 4. in 6. oktobrom.

UDELEŽENKE SKUPINSKEGA DELA DELO LIGE PRVAKINJ:
Györi Audi ETO KC (MAD)
Budućnost (ČG)
Rostov-Don (RUS)
Metz Handball (FRA)
Team Esbjerg (DAN)
Vipers Kristiansand (NOR)
SG BBM Bietigheim (NEM)
RK Krim Mercator (SLO)
IK Sävehof (ŠVE)
MKS Perla Lublin (POL)
HC Podravka Vegeta (HRV)
SCM Rm Valcea (ROM)
FTC-Rail Cargo Hungaria (MAD)
CSM Bucuresti (ROM)
Brest Bretagne Handball (FRA)
Kvalifikant

KVALIFIKACIJSKA SKUPINA:
Rocasa Gran Canaria (ŠPA)
ŽORK Jagodina (SRB)
DHK Banik Most (ČEŠ)
Kastamonu GSK (TUR)