Novi predsednik Krima Mercatorja je postal Iztok Verdnik

Rokometni klub Krim Mercator je v okviru priprav na naslednjo sezono, ki bo minila v želji po pomladitvi ekipe in dokončni finančni stabilizaciji, na redni letni skupščini izglasoval novo vodstveno ekipo.

Na mestu predsednika kluba bo odslej deloval Iztok Verdnik, sicer pomočnik predsednika uprave za korporativno komuniciranje Mercatorja, generalnega pokrovitelja kluba. Športna direktorica kluba je postala Deja Ivanović.

Krim Mercator se v maju rad ozre v preteklost. 12. maja je »polnoletnost« praznoval prvi evropski naslov kluba, na današnji dan, 17. maja 2003, pa je ljubljanski klub osvojil še drugo evropsko zvezdico.

Finančna stabilizacija je tik pred uspešno realizacijo, še pred koncem aktualne sezone pa je bilo v večini že sestavljeno ogrodje ekipe za prihodnjo sezono. Ljubljansko ekipo bodo okrepile Antonija Ćurić, Harma van Kreij, Marianna Rebičova in Ana Kojić.

Po dveh sezonah se bo v svoj klub vrnila Manca Jurič. Tudi v prihodnje se zvestobo ekipi napovedale Maja Vojnovič, Alja Koren, Polona Barič, Hana Vučko, Nina ŽabjekNina Zulić in Nataša Ljepoja.

Hana Gjerek, Iza Bon Brzin, Tija Gomilar Zickero, Laura Cerovak in Valentina Klemenčič so imena, na katera bo rokomet pozoren v prihodnosti. Peterica mladih rokometašic, ki so bila do te sezone del klubskega podmladka, bo v prihodnji sezoni stopila v velike čevlje svojih predhodnic.

EKIPA KRIMA MERCATORJA V SEZONI 2019/2020
Vratarke: 
Antonija Ćurić, Maja Vojnovič, Hana Gjerek
Krilne igralke: Iza Bon Brzin, Polona Barič, Ana Kojić, Tija Gomilar Zickero
Zunanje igralke: Nina Zulič, Nina Žabjek, Alja Koren, Hana Vučko, Laura Cerovak, Marianna Rebičova, Harma van Kreij
Krožne napadalke: Nataša Ljepoja, Manca Jurič, Valentina Klemenčič

ČLANI IZVRŠILNEGA ODBORA KRIMA MERCATORJA
Predsednik: Iztok Verdnik
Podpresednik: Andrej Malgaj
Član: Goran Bojović
Član: Boštjan Berčan
Član: Veljko Tatić
Član: Arman Koritnik
Član: Dragan Knežević

ČLANI NADZORNEGA ODBORA KRIMA MERCATORJA
Predsednik: Marko Hočevar
Član: Marjan Doler
Član: Janko Tomšič