Krimovke znova proti evropskim prvakinjam

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v skupinskem delu Delo EHF Lige prvakinj pomerile proti madžarskemu Györiju, švedskemu Sävehofu in kvalifikantu. 25. zaporedna evropska sezona se bo za ljubljanske rokometašice predvidoma začela med prvim oktobrskim koncem tedna (4.-6. oktober).

Krim Mercator je žreb skupinskega dela najmočnejšega evropskega tekmovanja, ki je potekal na Dunaju, pričakal v drugem kakovostnem bobnu, skupaj s črnogorsko Budućnostjo, danskim Esbjergom in norveškim Vipersom.

Žreb je potekal po ustaljenem ritmu. Iz prvega bobna je francoski Metz pristal v skupini A, ruski Rostov-Don v skupini B, romunska Valcea je pristala v skupini C. Aktualne evropske prvakinje pa v skupini D.

Iz drugega bobna je prvi v skupini B pristal danski Esbjerg. Norveški Vipers je pristal v skupini A, tretje pa so na vrsto prišle Krimovke, ki bodo skupinski del igrale v skupini D.

Iz tretjega bobna je v Krimovo skupino D obogatil švedski Sävehof. V četrtem bobnu pa je bilo potrebno nekaj prilagajanja, saj se v skupinskem in glavnem delu med seboj ne smejo pomeriti ekipe iz istih držav.

Maržarski FTC je tako avtomatsko pristal v skupini A, romunska Bukarešta bo igrala v skupini B. Francoski Brest bo igral v skupini C, zmagovalec kvalifikacij pa bo nastopal v skupini D.

Za edino preostalo mesto med elitno šestnajsterico se bodo na kvalifikacijskem turnirju pomerili španska Rocasa Gran Canaria, srbska ŽORK Jagodina, turški Kastamonu GSK in češki DHK Banik Most (ČEŠ). Slednji ima prvo pravico za organizacijo turnirja, ki bo potekal med 6. in 8. septembrom

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Tokrat smo imeli pri žrebu nekaj sreče, a glede na to, da bomo prihodnjo sezono odigrali precej pomlajeni, nas za željene uspehe vsekakor čaka veliko dela. Težko napovem, kdo izmed kvalifikantov bi se lahko prebil v našo skupino, saj vsi še sestavljamo svoje sredine in od tega bodo odvisne tudi priprave. Najmočnejša je verjetno Gran Canaria, favorit pa bo tudi domačin – Banik Most.”

SKUPINA A
Metz Handball (FRA)
Vipers Kristiansand (NOR)
HC Podravka Vegeta (HRV)
FTC-Rail Cargo Hungaria (MAD)

SKUPINA B
Rostov-Don (RUS)
Team Esbjerg (DAN)
MKS Perla Lublin (POL)
CSM Bucuresti (ROM)

SKUPINA C
SCM Rm Valcea (ROM)
Budućnost (ČG)
SG BBM Bietigheim (NEM)
Brest Bretagne Handball (FRA)

SKUPINA D
Györi Audi ETO KC (MAD)
RK Krim Mercator (SLO)
IK Sävehof (ŠVE)
kvalifikant

KVALIFIKACIJSKA SKUPINA
Pravico organizacije turnirja ima Banik Most
Rocasa Gran Canaria (ŠPA)
ŽORK Jagodina (SRB)
DHK Banik Most (ČEŠ)
Kastamonu GSK (TUR)