Pokal za državnega prvaka znova na varnem

Pokal za najboljšega v državnem prvenstvu je znova na varnem. Že 21. zvezdica je zažarela včeraj, po še četrti letošnji zmagi Krimovk proti Zagorjankam. Tokrat se je tekma končala z rezultatom 23:26.

Ekipi sta se skozi celotno tekmo večkrat izmenjali v vodstvu, a kritični prelom se je zgodil v zadnjih minutah. Krimovke, vajene težkih in pomembnih tekem, so v zaključku tekme prikazale zakaj so zasluženo najboljše v državi.

Tamara Mavsar (RK Krim Mercator): “Vesela sem, da smo tekmo pripeljale do konca in zmagale. Pokazale smo, da v ključnih trenutkih znamo odigrati z glavo. Vidi se, da je za nami več težjih tekem, kot jih imajo Zagorjanke in danes lahko rečem celi ekipi kapo dol«

Marta Bon (RK Krim Mercator): »Seveda smo zelo vesele te zmage. Vedeli smo, da bo težka tekma, saj je Zagorje dober in kvaliteten tekmec. Zelo sem vesela tudi zaradi kluba, saj ga še vedno postavljamo na noge. Za nas bo to dobrodošlo za naprej, dalo nam bo novega elana. Potrebovali smo to tekmo in to zmago, saj smo v teh dneh delali ogromno, da jo dobimo.«

RK GEN-I ZAGORJE – RK KRIM MERCATOR 23:26 (13:12)
ŠD Zagorje, 600. Sodnika: Cvetko, Žibret

RK Gen-I Zagorje: Irman 5, Ahlin 2, Rebolj 3, Voglar, Ugrin 2, Perić, Bratec, Ferfolja 1, Golob, Jeglič, Ljepoja, Skrinjar, Ljubas 5, Obradović 3, Sterle 2.
RK Krim Mercator: Artsiukhovich 3, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 9, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 5, Zulič, Koren 1, Jankovič 1, Gregorc, Barič 1, Potisek.

Sedemmetrovke: Zagorje 6 (5), Krim 3 (3)
Izključitve: Zagorje 4 minute, Krim 12 minut

Krimovke sedaj lahko sproščeno pričakujejo žreb Pokala Slovenije, ki bo v torek ob 13. uri v mestnem središču Kočevja. Možni nasprotniki v polfinalu so Velenje, Žalec in Koper.