Po zmagi proti Ajdovščini Krim ostaja edina neporažena ekipa

Rokometašice Krima Mercatorja so na zaostali tekmi 10. kroga državnega prvenstva odpravile trenutno najtežjega nasprotnika. Na gostovanju pri ajdovskemu Mlinotestu niso ničesar prepustile naklučju in zaslužene slavile novo zmago 31:18, s katero ostajajo edina neporažena ekipa. Zmaga je odličen obet pred sobotno evropska tekma proti ruskemu Rostov-Donu, ki bo potekala v Hali Tivoli.
Mlinotest Ajdovščina : Krim Mercator 18:31 (6:12)
ponedeljek, 1. februar, ob 20.00, ŠD Police – brez gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler - Delegat: Janko Strel
Mlinotest Ajdovščina: Fegic 6, Leški 5, Ferfolja 3, Janković Rustja 3, Mrmolja 1.
Krim Mercator: Pletikosić 7, Sercien Ugolin 6, Klemenčič 4, Svetik 4, Ljepoja 3, van Kreij 2, Konatar 2, Gomilar Zickero 2, Jurič 1.
7-metrovke: Mlinotest Ajdovščina 5 (4), Krim Mercator 6 (5)
Izključitve: Ajdovščina 12 minut, Krim Mercator 12 minut

Krimove rokometašice so že v uvodnih minutah dvoboja pokazale, da računajo le na zmago. Tija Gomilar Zickero, Matea Pletikosić in Nataša Ljepoja so namreč poskrbele za hitro uvodno prednost 0:3.

Tudi v nadaljevanju tekme je bila vidna premoč gostujoče zasedbe, ki je prvi polčas dobila z rezultatom 6:12. V drugega pa vstopila s serijo osmih zaporednih zadetkov in v 41. minuto, pri najvišji razliki +14 (6:20), že zapečatila tokratnega zmagovalca.

Derbi vodilnih ekip prvenstva se je končal z rezultatom 18:31. Matea Pletikosić je dosegla sedem zadetkov, le enega manj Oceane Sercien Ugolin. Štiri sta prispevali Valentina Klemenčič in Maja Svetik.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Evropski izziv proti Rostov-Donu v Hali Tivoli

Zaradi košarkarskih kvalifikacij se bodo ljubljanske rokometašice v 13. krogu Delo EHF Lige prvakinj proti ruskemu Rostov-Donu pomerile v  Hali Tivoli. Tekma bo v soboto, 6. februarja, na sporedu ob 16.00. Ogledali si jo boste lahko na Arena Sport 1!