Po prve točke v Turčijo

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 25. septembra, ob 16. uri v turškem mestu Kastamonu, nedaleč stran od Črnega morja, iskale svojo priložnost za prvo zmago v sezoni. Tekmice 3. kola Lige prvakinj bodo rokometašice Kastamona, klub za katerega zadnji dve sezoni igra Slovenka, Nina Zulič.  
delo ehf liga prvakinj (3. krog)
Kastamonu, TURČIJA
Kastamonu (TUR)
16.00
Krim Mercator
Sobota, 25. 9. 2021


Tokratne tekmice krimovk imajo v svojih vrstah deset domačih igralk. Pred sezono so se okrepile s štirimi črnogorskimi reprezentantkami, med katerimi po dveh tekmah v Evropi izstopa Jovanka Radičević, ki je dosegla že 17 zadetkov. Tretja strelka ekipe je slovenska reprezentantka, Zuličeva. Osemnajstica je pred prestopom v Turčijo tri zaporedne sezone nosila dres Krima Mercatorja, v katerem je dosegla skoraj 100 zadetkov. V Ljubljani je igrala tudi med leti 2012 in 2017.

Kastamonu ima v klubski vitrini dva superligaška naslova iz sezone 2016/17 in 2018/19. V sezoni 2017/18 so se uvrstile v polfinale pokala EHF.

Na prvih dveh obračunih letošnje sezone so turške predstavnice v Evropi vknjižile dva zaporedna poraza. V dvorani, ki sprejme 4000 gledalcev, so bile Danke boljše z 31:25. Kratko so potegnile tudi na gostovanju pri ruskem CSKA-ju, ki je bil boljši s 34:27. Podobna je zgodba varovank Uroša Bregarja, ki so bile za las prekratke proti Švedinjam in potegnile kratko tudi proti Madžarkam.

Tretja tekma sezone bo priložnost, da ena oz. druga ekipa osvoji prve točke. V skupini B je trenutno vodilna madžarska zasedba Györi Audi ETO KC z dvema zmagama in skupno s štirimi osvojenimi točkami. Po dve imajo ruski CSKA, francoski Metz, norveški Vipers, danski Odense in švedski Sävehof.