Krimovke v Stožicah potegnile kratko

Rokometašice Krima Mercatorja na prvi domači evropski tekmi v sezoni in hkrati prvi po letu in pol pred domačimi navijači niso uspele priti do prvih točk v sezoni. Tekmice iz madžarskega Györa so bile boljše z 31:26 (13:12). Prva strelka tigric je bila Oceane Sercien Ugolin s petimi zadetki.
Krim Mercator : Györi (MAD) 26:31 (12:13)
sobota, 18. september, ob 18.00, Center Stožice – 542 gledalcev
Sodnici: Dalibor Jurinović, Marko Mrvica (Hrvaška); Delegatka: Arijana Vojić (BiH)
Krim Mercator: Jurič, Stanko 3, Sercien Ugolin 5, Pineau 4, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 3, Risović, Cvijić 4, Lekić 3, Svetik 2.
Györi: Glauser, Ogonovszky, Blohm 1, Schatzl 4, Hansen 2, Ryu 7, Leynaud, Oftedal 3, Solberg, Kristiansen 7, Lukacs 3, Fodor 1, Hafra 1, Pintea 2, Despotović.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (3), Györi 4 (4)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Györi 2 minuti

Krimove niso učinkovito otvorile tekme. Z nekaj slabimi podajami in zgrešenimi streli so dovolile gostjam z Madžarske, da so si po zadetku Eun Hee Ryu priigrale tri zadetke prednosti. Led za domače rokometašice je prebila Katarina Krpež-Slezak po uspešnem izvajanju sedememtrovke (1:3). Györove rokometašice so še naprej igrale dobro v obrambi ter uspešno v napadu in v deseti minuti srečanja vodile s 6:1. Po minuti odmora domačega stratega so se Krimova dekleta le zbrala in po delnem rezultatu 5:1 prednost Madžark zmanjšale le na zadetek (6:7). 
 
Gostiteljice so se tekmicam približale tudi ob zaključku polčasa – po obrambi Barbare Elisabeth Arenhart in zadetkom Allison Pineau so ponovno prišle na le zadetek zaostanka (8:9). Polčas se je zaključil z izidom 12:13.
 
Uvodne minute nadaljevanja so bile identične začetku tekme in Madžarke so hitro ušle na štiri zadetke prednosti (17:13). Kljub želji in nekaj učinkovitih strelih na gol krimove rokometašice niso prišle bližje od dveh golov zaostanka. Nazadnje je bilo to ob izidu 19:21. Končni rezultat tekme je bil 31:26. Najbolj razpoložene rokometašice v modrih dresih so bile Sercien Ugolinova s petimi ter Allison Pineau in Dragana Cvijić s po štirimi zadetki.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Slabo smo otvorili tekmo, v nadaljevanju prišli na zadetek razlike, a nato v drugem delu znova naredili dve napaki in lovili tekmice. Če želiš zmagati v Ligi prvakinj, ne smeš tekmicam pustiti višje prednosti. Vsekakor moramo v nadaljevanju popraviti obrambo.” 
 
Allison Pineau, rokometašica RK Krim Mercator“Za nami je težka tekma, ki je nismo začele dobro. Györ je tekmec, ki te kaznuje, ko popustiš. Zgrešile smo nekaj pomembnih priložnosti, a potrebno je ostati pozitiven. Bile smo boljše, kot na prvi tekmi. Verjamem, da delamo dobro in se bo to kmalu poznalo tudi na rezultatu.”