Perederiy za ukrajinske medije – SREČNA SEM, OSTAJAM

Olga Perederiy, kapetanka ukrajinske reprezentance, je v intervjuju za ukrajinske medije dejala, da je zelo zadovoljna z izplenom letošnje klubske sezone in zagotovo ostaja članica Krima Mercatorja.

Ukrajinke v zaključku kvalifikacij čaka zelo težko delo. V sredo, 30. maja, ob 19.00, bodo najprej gostile Norvežanke, v soboto, 2. junija, ob 18.00, pa bodo gostovale v hrvaškem Vukovarju. Ravno morebitna zmaga proti Hrvaški, jim lahko odpre vrata proti Franciji.

Podobne načrte imajo tudi v taboru, ki ga vodi Uroš Bregar. Tudi osem Krimovih reprezentantk se v Laškem pripravlja na zadnji domači izziv teh kvalifikacij. V Celju bodo rokometašice zadnjič zaigrale v sredo, 30. maja, ob 18.00.

Olga Perederiy, krožna napadalka Krima Mercatorja in kapetanka ukrajinske reprezentance:
“Sezona je bila zelo zanimiva in polna novih izkušenj. Osvojili smo državno prvenstvo in Pokal Slovenije, verjamem, da smo tudi v Ligi prvakinj, kljub izjemnim nasprotnikom, naredile dobro delo. S sezono sem zelo zadovoljna in želim si, da bi bilo tako tudi v reprezentanci. Delo v tujini je vedno težko, a soigralke so mlade in odlično se razumemo. Tudi trener je mlad in ima jasno vizijo dela. Jaz nimam nobenih težav in z veseljem ostajam v Krimu. Zelo sem srečna.”

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
sreda, 30. maja
ob 18.00 
SLOVENIJA : DANSKA (Abina, Amon, Beganović, Koren, Mavsar, Stanko, Vučko, Zulič)
ob 19.00 UKRAJINA : NORVEŠKA (Perederiy)
ob 20.00 ŠVICA : HRVAŠKA (Benko)

sobota, 2. junija, ob 18.00 HRVAŠKA : UKRAJINA (Benko, Perederiy)
nedelja, 3. junija, ob 19.00
ČEŠKA : SLOVENIJA (Abina, Amon, Beganović, Koren, Mavsar, Stanko, Vučko, Zulič)

OLGA PEREDERIY ZA UKRAJINSKE MEDIJE