Točka je bila dovolj za novo uvrstitev na veliko tekmovanje

Remi proti Češki (30:30) je našim reprezentantkam prinesel naziv najboljše tretjeuvrščene reprezentance. Uroš Bregar bo svoje varovanke popeljal tudi na evropsko prvenstvo, ki bo od četrtka, 29. novembra, do nedelje, 16. decembra.

Po zmagi in še dveh remijih ter porazih je na vrsto prišla zadnja tekma kvalifikacij. Gostovanje na Češkem je odločalo o drugem mestu v skupini, zaradi sreščnega razpleta v drugih skupinah pa je obema ekipama ustrezal prav remi.

A zanj je bilo potrebno precej napora. Po koncu prvega polčasa so naša dekleta zaostajala s 16:12 in izgledalo je, da se sanje ne bodo uresničile, a kot prerojene so naše rokometašice v drugem polčasu nadoknadile zaostanek. Po herojskih zadetkih Alje Koren in Tjaše Stanko, je končnica pripadla domačinkam.

Te niso želele tvegati s prehitrim strelom, čakale so na zadnje sekunde in poizkusile s cepelinom, a žoga je zletela mimo gola. Pobrala jo je Tamara Mavsar in slavje se je lahko začelo na obeh straneh.

Žreb skupinskega dela bo v francoski prestolnici potekal 12. junija. Naša izbrana vrsta ga bo pričakala v četrtem bobnu skupaj s Češko, Poljsko in Hrvaško, ki tako ne bodo zaigrale proti našim dekletom. Možni nasprotniki naših deklet so Norveška, Madžarska, Francija, Danska, Romunija, Španija, Srbija, Črna gora, Nizozemska, Nemčija, Rusija in Švedska.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“V prvem polčasu smo igrali zelo slabo, kar me je zelo jezilo, med polčasom pa smo se v garderobi dogovorili, da moramo igrati bolje, saj še ni nič končanega in to smo tudi storili. Hitro smo se vrnili na dva zadetka zaostanka in si na koncu zasluženo izborili to dragoceno točko. Naša reprezentanca kljub temu, da je pomlajena, deluje zelo konkurenčno, saj je največ izgubila za šest zadetkov proti Danski na prvi tekmi in proti tej ekipi dobro odigrala tudi doma. Uvrstili smo se na drugo evropsko prvenstvo zapored, poleg tega pa smo igrali tudi na svetovnem, tako da sem zelo ponosen na naša dekleta.”

6. KOLO KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO, MOST, ČEŠKA
nedelja, 3. junija, ob 19.00
ČEŠKA : SLOVENIJA 30:30 (17:12)
Češka:
Satrapova, Galuškova, Rysankova 1, Konečna, Salcakova, Manakova 2, Kvašova 2, Kordovska 4, Hrbkova 5, Luzumova 9, Adamkova 2, Marcikova, Setelikova, Kudlačkova, Zachova, Mala 5.
Slovenija:
Zec, Korenič, Ferfolja 1, Gros 6, Rebolj, Stanko 6, Abina, Mavsar 3, Ljepoja, Zulić 6, Koren 5, Vučko, Vrček, Krhlikar 3, Beganović, Amon.