Odločitev o polfinalistu bo padla v Ljubljani

Zadnja vikenda februarja bosta minila v znamenju evropskih tekem. Krimovke se proti norveški ekipi Vipers Kristiandsen borijo za polfinalno vstopnico Pokala pokalnih zmagovalk. Kače, kar v norveščini pomeni vipers, so prve nastopile v vlogi gostiteljic. Povratna tekma bo prihodnjo soboto, vabljeni na Kodeljevo ob 17. uri!

Krimovke so prvi polčas začele po željah, z nepopustljivo igro so ustavile domačinke. Deset minut je bilo potrebnih, da je domači trener prvič posegel po minuti odmora. Krimovke so pred tem povedle z 3:7, takoj po minuti odmora pa je prednost narasla na pet (3:8), kar je bila tudi najvišja razlika prvega polčasa. Domačinke so do konca prvega polčasa ujele priključek, prva četrtina se je končala z rezultatom 15:15.

Do sredine drugega polčasa tekme na Norveškem so domačinke lov za našimi dekleti pretvorile v vodstvo. Podobno kot Krimovke v prvem polčasu so povedle s štirimi ali petimi zadetki prednosti, a naših deklet to ni ustavilo. V vratih je bila znova razpoložena Sergeja Stefanišin, ki jo je nekajkrat zamenjala Amra Pandžič. Miša Marinček zaradi poškodovanega gležnja tokrat ni stopila na igrišče.

Naša dekleta so v zadnjih minutah znova zaigrala bolje in razliko zmanjšale na dva zadetka zaostanka. 29:27 je bil končni rezultat prve tekme, ki ga je z zadetkom v izdihljajih tekme postavila Mirjeta Bajramoska. Povratna tekma bo na sporedu čez teden dni v Ljubljani.

VIPERS KRISTIANSAND – RK KRIM MERCATOR 29:27 (15:15)
Aquarama Kristiansand, 1000. Sodnika: Hofer, Schmidhuber (oba Avstrija)

Vipers Kristiansand: Hauge, Olsen, Refsnes, Kramer 1, Hall, Kristensen 3, Jonassen, Weigelt 7, Andve 2, Knippenborg 8, Benestad Rosenvold E., Olsson 6, Benestad Rosenvold A., Tomac 2, Bruskeland.
RK Krim Mercator: Jurič, Luković, Milanović Litre 1, Mavsar 6, Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 11, Marinček, Omoregie 4, Zulič, Koren, Pandžič, Barič 2, Obradović 3, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Vipers 6 (5), Krim 4 (3)
Izključitve: Vipers 4 minute, Krim 4 minute