Med evropskima tekmama uspešno gostovanje pri novinkah

Krimovke so po novem oddaljenem evropskem gostovanju znova zaigrale v državnem prvenstvu. Počitek za naša dekleta ne obstaja, saj jih v naslednjih dneh čakajo novi izzivi v evropskem Pokalu pokalnih zmagovalk, tu sta še državno prvenstvo in pokal, znan pa je tudi seznam reprezentantk za tekmi proti Makedoniji v marcu.

Krimovke so tokrat gostovale pri novinkah v prvi ligi, ki so v 13. krogu ujele tudi prvo zmago med prvoligaško druščino. Prihod Krimovk pa je zagotovo posebna motivacija za mlada dekleta, ki so z uvodno prednostjo požela bučen aplavz s tribun. Naša dekleta so nadaljevala v ritmu zadnjih tekem, hitri protinapadi so rezultatsko razliko krepko nagnili proti nam. V prvem polčasu se je semafor ustavil pri rezultatu 9:21.

V drugem polčasu je nekaj skrbi povzročila poškodba Marije Obradović, ki iz previdnosti do konca tekme ni več stopila na igrišče. Tudi po menjavi strani so Krimovke nadaljevale v podobno hitrem ritmu, protinapadi so se hitro vrstili in končna razlika se je ustavila pri številki 28.

Tekma se je končala z rezultatom 15:43, s sedmimi zadetki sta prvi strelki tekme postali Alja Koren in Polona Barič. Z zadetkom manj ni veliko zaostajala Manca Jurič (6), pet zadetkov sta dosegli Tamara Mavsar in Elizabeth Omoregie, štiri Vesna Milanović Litre. Tri zadetke je vpisala Nina Zulič, po dva so prispevale še Neža Avbelj, Mirjeta Bajramoska in Ana Zrimšek.

ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA – RK KRIM MERCATOR 15:43 (9:21)
Modra dvorana, 50. Sodnika: Matovina, Lesar

ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina: Škamperle, Urbančič 1, Švara 2, Malec, Pavletič 5, Svetelšek, Poles, Pihlar, Šiškovič N. 1, Poplašen S. 1, Maglica 1, Šiškovič K., Strnad, Poplašen A. 3, Teraž 1.
RK Krim Mercator: Jurič 6, Koren 7, Milanović Litre 4, Mavsar 5, Hrnčič, Avbelj 2,. Stefanišin, Bajramoska 2, Beganovič, Marinček, Omoregie 5, Zulič 3, Pandžič, Barič 7, Obradović, Zrimšek 2.

Sedemmetrovke: Hrpelje-Kozina 2 (0), Krim 2 (2)
Izključitve: Hrpelje-Kozina 2 minuti, Krim 10 minut

Krimovke bodo v soboto na povratni tekmi Pokala pokalnih zmagovalk lovile dva zadetka proti norveškemi Vipersu. Kodeljevo bo poleg evropskega pokala gostil tudi domačega, ki bo na sporedu 26. in 27. marca. Krimovke bodo marec začele s tekmo proti našim mlajšim članicam, ki letos kažejo odlično formo, 4. marca bo tekma 16. kroga državnega prvenstva.