Napisale bomo knjigo, kako težko nama je bilo z Aneto!

Še najbolje so se v prvih dneh zagotovo ujele Aneta Benko, Valentina Blažević in Tamara Georgijev. Po dve so že zaigrale skupaj, vse tri bodo skupaj prvič nastopale na Memorialu Vinka Kandije. V garderobo so odšle skupaj, prav tako tudi iz nje in imele so kaj za povedati. Zagotovo je kaj ostalo še za naslednje pogovore, kmalu se bomo skupaj sprehodili po centru mesta in jih še bolje predstavili.

Po prvem tednu priprav verjetno že lahko pogledate nazaj in komentirate treninge.
Aneta: Prvi teden je vedno malce težji. Tu so nove vaje, na katere nismo pripravljene in se moramo na njih še navaditi. Z nami je kondicijski trener, ki, verjamem, nas bo pripravil tako, da bomo ob prvih tekmah dobro pripravljene in sveže.


Laura je dejala, da so treningi v Franciji potekali ločeno, tu pa se na treningih sreča z vsemi prvinami. So tudi pri vas občutki podobni?

Valentina: Tu je vsak trening zelo raznovrsten. Tečemo, igramo rokomet, vedno se kvalitetno pripravimo.
Aneta: To so razlike, trenirala sem v Nemčiji, Srbiji, tudi v Zagorju. Verjetno je težje, ker sem do sedaj imela en trening na dan, priprave so se osredotočale samo na trening vzdržljivosti. Tu je bolj zahtevno in intenzivno.


Tamara, v lanski sezoni si bila v precej drugačnem okolju. Kako je vse potekalo tam?
Tamara:
Tudi v Turčiji so bile priprave zelo težke in tam sem se prvič srečala z res težkimi pripravami, kjer smo opravljale bolj moški program. No, vsake priprave so težke…
Valentina: No, ti si prišla že pripravljena. Jaz sem prišla iz Sesvet in mi je izredno težko. Haha, no, ne piši, da mi je izredno težko, napiši samo, da mi je težko. Včasih smo imele tudi po dva treninga na dan, a če bi se sedaj vrnila bi vse opravila z lahkoto.
Aneta: Sama sem bila v zadnjih mesecih v Zagorju in tu je zares precej drugače. Ko si navajen na uro in pol večernega treninga, se zelo težko privadiš na bistveno težje treninge.

Sedaj odhajate v Daruvar…
Aneta: …in verjamem, da bomo igrale samo rokomet. Bila sem že v pripravah v Daruvarju in tam je precej gozda zato, …
Valentina: Po resnici povedano me nič več ne more presenetiti. Sedaj mi lahko rečeš, da naj grem teč in bom mirno rekla super!
Aneta:
Sedaj bo vikend nekoliko bolj miren, potem pa gremo znova na polno. Verjamem, da bomo formo dobro tempirale in bomo septembra lahko eksplodirale.

Tamara še ni povedala veliko. Po prihodu iz Turčije še nisi povedala veliko o Krimu in Ljubljani…
Valentina:
…in o novih dekletih!
Tamara: Iskreno mi je težko, ker sem v zadnjih treh sezonah vedno igrala s sestro, sedaj pa bova narazen. Veliko sva se družili, sedaj pa bo tega zagotovo manj. Aneto dobro poznam iz Zaječarja, bila sem tudi z nekaj novimi soigralkami, a samo z Aneto sva že igrali skupaj. Ko bo potrebno, verjamem, da bomo znale pokazati, da smo se ujele. Da dobro prenašamo Aneto in Valentino…
Valentina: Po koncu priprav bomo lahko napisale knjigo, kako težko nama je bilo z Aneto!
Aneta: No, pa saj ni tako zelo težko, a…
Valentina: No, pa kaj ni. Ne sedaj na koncu vsega olepšati!