“Krim Mercator je dober klub in dobra ekipa.”

Laura Kamdop je velika krožna napadalka, ki je s Fleuryem osvojila vse, kar rokometna ekipa v Franciji lahko. Osvajala je državno prvenstvo, pokal in super pokal, zaigrala je v finalu Pokala pokalnih zmagovalk. Po sedmih sezonah v domačem klubu se je odpravila v Krim, kjer ji s poznavanjem francoščine pomaga Nina Jeriček.

Po njenih besedah se v teh dneh vse vrti okrog treningov in lastne priprave. Pohvalila pa je ljubljansko znamenitost. Treningi se precej razlikujejo, a vsakič da vse od sebe. V predlanski sezoni je s Fleuryem zaigrala v finalu Pokala pokalnih zmagovalk in skupaj zbrala 29 zadetkov, v lanski sezoni se je prebila v redni del Lige prvakinj in dosegla 25 zadetkov.

Nazadnje sva se pogovarjala ob podpisu pogodbe, sedaj pa z ekipo treniraš že dober teden. Kaj se je v zadnjem tednu spremenilo, verjetno si že spoznala kakšen del Ljubljane?45laura
Vesela sem, da sem tukaj. Imate lepo mesto, s prelepim gradom. Krim Mercator je dober klub in dobra ekipa. Treniramo težko in želimo si, da bi zaigrale v Ligi prvakinj.

Omenila si Ljubljanski grad. Si morda Ljubljano in Slovenijo spoznala še bolj?
Po resnici povedano ne. Treniramo zelo veliko in kaj veliko prostega časa niti nimamo. Doslej smo se s soigralkami le nekajkrat sprehodile po mestu. Čas med dopoldanskim in popoldanskim treningom izkoristim za mojo pripravo. Saj si želim, da bi lahko pokazala in dala čim več.

Bi lahko potegnila vzporednice in primerjala treninge v Franciji in Sloveniji? Kakšne so razlike?
Razlika je ogromna, tukaj treniramo ogromno. V Franciji smo zjutraj le tekle, popoldne pa igrale rokomet. Tukaj tečeš, si v fitnesu in igraš rokomet, vse v le enem treningu. Težko je, a opravljam svoje delo in sem lahko zadovoljna.