Na zadnji domači tekmi uspešnejše od Ajdovščine

Rokometašice Krima Mercatorja so se na zadnji domači tekmi prvega dela 1. ženske rokometne lige pomerile proti Mlinotestu Ajdovščini, ki na lestvici drži 2. mesto. Tigrice so pred koncem prvega polčasa prišle do prednosti, ki so jo zadržale v drugem in slavile zmago z 28:25.
Krim Mercator : Mlinotest Ajdovščina 28:25 (19:13)
sreda, 15. februar, ob 20.00, Arena Stožice, 66 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler; Delegatka: Anja Frešer
Krim Mercator: Jurič, Radičević 5, Stanko 6, Abina, Žabjek 2, Dmitrieva 5, Arenhart, Klemenčič 2, Ljepoja 1, Varagić 2, Ngombele, Lazović 1, Risović, Rosiak 2, Marković, Svetik 2..
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Zelnik 1, Makovec, Abina 7, Brecelj, Bratina, Fegic 4, Grmek 1, Ferfolja, Černigoj 2, Leški 3, Čopi 1, Štrukelj, Perazić 6, Hrovatič.
7-metrovke: Krim Mercator 5 (5), Mlinotest Ajdovščina 6 (5)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Mlinotest Ajdovščina 2 minuti

Tigrice se seveda že spogledujejo z marcem, v katerem jih čakata tekmi za četrtfinale EHF Lige prvakinj. Rapid Bucuresti, še drugi romunski predstavnik bo v Ljubljani gostoval v nedeljo, 19. marca, ob 14.00. Povratni dvoboj bo na sporedu teden dni kasneje.

 Več o naslednjih romunskih nasprotnicah najdeš TUKAJ.

Dvoboj trenutno vodilnih ekip domačega prvenstva je postregel z izenačenim potekom. Na koncu so prevagale izkušnje in boljša koncentracija v zaključkih obeh polčasov. Ljubljanske rokometašice so namreč tik pred koncem prvega polčasa povedle za šest, 19:13.

Prvih deset minut nadaljevanja so izkoristile gostje in rezultat poravnale, a tigrice so imele drugačne zamisli. Znova so povišale prednost in do konca tekme le držale razliko vsaj dveh zadetkov.

Za zmago je tokrat največ zadetkov prispevala Tjaša Stanko, ki je bila uspešna šestkrat. Daria Dmitrieva in Jovanka Radičević sta zadeli po petkrat.