Krimov podmladek čakata tekmi za skok med najboljše

Mlade članske rokometašice Krima Mercatorja so z zmago na Vrhniki (30:26) uspešno zaključile prvi del 1. ženske rokometne lige. Na dvanajstih tekmah so skupaj zbrale 20 točk in se s štiri točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalkami uvrstile v kvalifikacije za modro skupino. Že to soboto, 18. februarja, ob 16.00 se bodo v Stožicah prvič pomerile proti Izoli.

Mlade rokometašice, ki jih v tej sezoni vodita Olga Čečkova in Aljaž Pavlič, so se v zeleni skupini znašle odlično. Poleg najvišjega števila točk so Ljubljančanke ob povprečju 31 zadetkov na tekmo dosegle še največje skupno število zadetkov (372), na drugi strani pa jih prejele najmanj (311). Tik pred zaključkom prvega dela sezone je na vodilno mesto lestvice strelk stopila Nika Ocepek, ki je dosegla okroglih sto golov.

Nadaljevanje tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi najprej prinaša kvalifikacije za uvrstitev v zgornji del lestvice. Ljubljančanke se bodo pomerile proti zadnjeuvrščeni ekipi modre skupine. To je ŽRK Trgo ABC Izola, ki je na 14 tekmah zbrala tri točke. Mlade tigrice si bodo v domačih Stožicah v soboto, 18. februarja, ob 16.00 skušale nabrati kar se da veliko prednost pred povratnim srečanjem, ki bo sledilo teden dni kasneje – v soboto, 25. februarja, ob 18.00.

 

Zmagovalec kvalifikacij v nadaljevanju dvakrat proti prvi ekipi Krima Mercatorja

Glavna nagrada za zmagovalke kvalifikacij je uvrstitev med osem najboljših ekip v državi, hkrati pa jih čaka še dvoboj proti vodilni ekipi državnega prvenstva. To je pričakovano postala prva ekipa Krima Mercatorja, ki ostaja še neporažena. V marcu se tako obeta zanimiv spopad dveh ekip iz slovenske prestolnice.

Aljaž Pavlič, član strokovne ekipe RK Ljubljana: “Kvalifikacijski tekmi z Izolo sta nagrada za naše dosedanje delo. Morda bi si želeli, da ju ne bi bilo in bi napredovali brez kvalifikacij, a se je za stvari, ki si jih želimo, včasih potrebno potruditi. Vsekakor je Izola kakovostna ekipa s prvoligaškimi izkušnjami in prekaljenim trenerjem. V prvi obračun gremo sproščeno. Verjamemo da bo, če bomo vsi dali naš maksimum, tudi rezultat sledil našim željam.”