Krimovke 19. marca znova v Areni Stožice!

Rokometašice Krima Mercatorja v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju še niso rekle zadnje besede! Z veliko nedeljsko zmago nad CSM Bucuresti so si že drugo sezono zapored zagotovile napredovanje med najboljših 16 ekip stare celine. Prva tekma play-offa EHF Lige prvakinj jih čaka v nedeljo, 19. marca, v Ljubljani!

Vstopnice za ogled rokometnega spektakla v Stožicah (nedelja, 19. 3., 14:00) so že v prodaji. Tako kot vselej je cena zares ugodna: posamezna vstopnica 5€, družinska (2 odrasla + 3 otroci) pa 12€.

Krimovke tudi po zmagi nad ekipo Adriana Vasila z mislimi ostajajo pri Romunkah. V izločilnih bojih EHF Lige prvakinj jim bodo namreč najprej nasproti stale rokometašice CS Rapid Bucuresti. »Gre za vrhunsko ekipo, ki je bila iz tekme v tekmo kakovostnejša in prepričan sem, da bo v osmini finala EHF Lige prvakinj še močnejša. A ničesar me ni strah, če bomo le odigrali tako kot nazadnje proti CSM Bucuresti. Verjamem, da lahko pariramo tudi drugi ekipi iz romunske prestolnice,« o naslednjih tekmicah razmišlja glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić.

S svojimi varovankami bo imel več kot tri tedne časa, da se pripravi na izločilne boje najelitnejšega tekmovanja na evropskih tleh. Kakšen je načrt za ta čas? »Dolgo obdobje do prihodnje evropske tekme bomo kar najbolje izkoristili. Tekoči teden je posvečen dvema zaostalima tekmama državnega prvenstva proti Mlinotestu Ajdovščini in Litiji, v naslednjem se bomo osredotočili na telesno pripravo ekipe, nato pa sledi teden Evropske rokometne zveze. To za nas pomeni, da bo večina igralk aktivnih v svojih reprezentancah, s katerimi bodo odigrale nekaj prijateljskih tekem, kar bo zagotovo koristilo tudi klubu. Med 8. in 10. marcem nas čaka gostovanje v Bukarešti, kjer bomo trenirali skupaj z ekipo CSM Bucuresti. Pripravljalna dvoboja nas bosta vrnila v tekmovalni ritem, ostalo pa nam bo še dovolj časa, da prvo srečanje play-offa EHF Lige prvakinj pričakamo sveži in dobro pripravljeni.«

Dvorana Sala Polivalenta, kjer bo povratna tekma z Rapidom, ki sprejme 5.000 navijačev, je že razprodana. Se jim lahko zoperstavimo? Napolnimo Stožice!

Kot, rečeno, prvi obračun proti romunskemu Rapidu iz Bukarešte tigrice čaka v nedeljo, 19. marca, ob 14.00 v domači Areni Stožice, povratni dvoboj pa teden dni pozneje (v nedeljo, 26. marca, ob 16.00) v romunski prestolnici.